Za petami največjemu vseh časov

Foto: EPA
Foto: EPA
Alpske smučarke niso imele dolgega prazničnega premora. Sljeme nad Zagrebom bo danes prizorišče petega slaloma za svetovni pokal v sezoni.
Oglej si celoten članek

Prva zvezdnica Američanka Mikaela Shiffrin bo še trinajsto zaporedno slalomsko zmago naskakovala s startno številko 5. Na startu 1. vožnje bodo tri Slovenke Ana Bucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat.

Foto: EPA mikaela shiffrin Enaindvajsetletna Shiffrinova je z izjemnim nizom sklenila staro leto. Na avstrijskem prizorišču Semmering nad Dunajem je v treh dneh osvojila tri zmage, dve v veleslalomu in eno v slalomu, in to tako, da je vodila po prvih vožnjah.

V lovu na Stenmarkov rekord

Z zadnjo lansko zmago v slalomu je postavila zgodovinski rekord ženskega smučanja, saj se še nikoli poprej ni zgodilo, da bi katera od smučark nanizala 12 zmag po vrsti v eni disciplini. To je uspelo Shiffrinovi v slalomu, v katerem je zmage začela nizati od predlanske Zlate lisice v Mariboru. Pred Shiffrinovo je imela takšen niz Avstrijka Annemarie Moser-Pröll, ki je vpisala enajst zaporednih smukaških zmag v sezonah 1972/73 in in 1973/74.

Shiffrinova je zelo blizu absolutnemu rekordu. Boljši niz ima še vedno švedska legenda Ingemar Stenmark, ki je nanizal 14 veleslalomskih zmag v veleslalomu v sezonah 1978-80.

Tri Slovenke v Zagrebu

Na startu 1. vožnje slaloma na progi Crveni Spust bo vsega skupaj 67 tekmovalk, med njimi tudi tri Slovenke. Bucikova bo nosila številko 24, Ferkova bo imela številko 27 na startu, Hrovatova pa številko 60. Na zadnjem slalomu so se vse tri uvrstile v finalno vožnjo in osvojile točke, Ferkova je bila 23., Bucikova 24., 18-letna Hrovatova pa je prve tri točke v svetovnem pokalu osvojila z 28. mestom.

Začetek prve vožnje bo ob 13. uri, druga vožnja se bo začela ob 16.15 uri. Zagreb bo v četrtek gostil še moški slalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.