"Za poraz so krive alge na igrišču"

Foto: EPA
Foto: EPA
Izgovori trenerjev in igralcev po izgubljenih tekmah so stalnica v nogometu, a tu in tam je slišati kaj novega.
Oglej si celoten članek

Slabe sodniške odločitve, preveliko število tekem ... Vam je znano? Izgovori ob slabših dosežkih so stalnica pri nogometnih trenerjih, a prvi mož na klopi Plymoutha Derek Adams je poskrbel za nekaj izvirnega.

"Na zelenici so bile alge. To se mora popraviti in upam, da se bo vse uredilo v tem tednu. To je razlog, da je spodrsnilo Petru Hartleyju," je po domačem porazu dejal trener angleškega četroligaša Plymoutha. Branilcu Hartleyju je sicer v zadnjih minutah tekme proti Cambridge Unitedu spodrsnilo, gostje pa so ob tej napaki zadeli za končnih 2:1.

Težave naj bi povzročilo mokro in nenavadno toplo vreme v obmorskem Plymouthu v zadnjih mesecih. V klubu so vzeli vzorce trave, čakajo pa še na pregled strokovnjakov. Prepričani so, da se bo stanje zelenice popravilo. Plymouth Argyle je trenutno tretji v League Two, nahaja se torej na mestu, ki bi mu ob koncu sezone prineslo napredovanje v tretjo angleško ligo - League One.

V angleškem nogometu je bilo sicer tudi v preteklosti že mogoče najti nekaj zelo čudnih izgovorov za poraz.

Sivi dresi Manchester Uniteda

Tudi Sir Alex Ferguson je znal poseči po izgovorih, med najboljše pa sodi tisti ob porazu s Southamptonom leta 1996, ko je Manchester United ob polčasu zaostajal z 0:3. Ferguson je tako izjavil, da njegovi varovanci ne vidijo soigralcev na igrišču, takrat so rdeči vragi nosili sive drese. Ob polčasu so se nogometaši preoblekli, na koncu pa pred domačimi gledalci izgubili z 1:3. V isti sezoni je Southampton na stadionu The Dell še enkrat visoko ugnal United, takrat s teniških 6:3. Sive drese so nogometaši iz Manchestra nosili le dvakrat.

Ko se žoge preveč odbijajo

Leta 1998 je Newcastle v FA pokali iztržil le remi z nižjeligašem Stevenagom, bilo 1:1. Srake so imele takrat v svojih vrstah angleške reprezentante kot so bili Alan Shearer, Stuart Pearce in John Barnes, trener Kenny Dalglish pa je hitro našel razlog za njihov neuspeh. Žoge so se preveč odbijale. Newcastle je na povratni tekmi z dvema goloma Shearerja vseeno napredoval.

Krive so bile žabe

Ukrajina se je na svetovnem prvenstvu 2006 izgubila z 0:4 s Španijo, ukrajinski branilec Vladislav Vaščuk pa je razlog našel v utrujenosti igralcev. Tem niso zagodle številne tekme, ampak žabe, ki so regljale celo noč pred hotelom ukrajinske izbrane vrste. "Zaradi oglašanja žab so le redki zatisnili oko. Dogovorili smo se, da bomo vzeli palice in jih polovili," je o razmerah v Potsdamu dejal Vaščuk.

Ukrajinci so se očitno hitro navadili na favno okoli hotela, saj so na naslednji tekmi s 4:0 premagali Savdsko Arabijo, v četrtfinalu pa jih je kasneje zaustavila Italija.

Lara Croft zmedla Jamesa

Ta konec tedna je čuvaj mreže pri Arsenalu Petr Čech izenačil rekord Davida Jamesa po številu tekem brez prejetega gola v Premier League (169), a tudi nekdanji angleški reprezentant je imel slabše dneve v angleškem prvenstvu. James je storil tri velike napake na dvoboju Liverpoola in Newcastla leta 1997, razlog za svojo slabo predstavo pa je našel v predolgem igranju računalniških iger. "Ob igranju iger Tekken II in Tomb Raider me je zaneslo, za računalnikom sem bil ure in ure," je dejal James. Liverpool je vseeno slavil s 4:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.