Za slabši rezultat okrivil zavore

Foto: EPA
Foto: EPA
Po sanjskem začetku v Dohi, kjer je povratnik v moštvu Yamahe Valentino Rossi končal na drugem mestu, se Italijanu v teksaškem Austinu ni izšlo po načrtih. ''The Doctor'' je dirko za VN ZDA končal na skromnem šestem mestu, razlog za nekoliko slabši rezultat pa je pripisal težavam z zavorami.
Oglej si celoten članek

Valentino Rossi (Yamaha), sedemkratni svetovni prvak v najelitnejšem motociklističnem razredu, se je na dirko za VN ZDA podal nekoliko rezervirano, saj je bil prepričan, da ne bo mogel ogroziti favorizirane Honde.

Foto: EPA valentino rossi Rossi je po dirki razkril, da je ciljal na uvrstitev do petega mesta. ''The Doctorju'' pa se ni izšlo po pričakovanjih, saj je pristal na šestem mestu, medtem ko je njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo stopil na najnižjo stopničko. Zmage se je veselil Marc Márquez, ki je tako že na svoji drugi dirki v razredu MotoGP dokazal, da se lahko meri z ''velikimi fanti''. Hondin uspeh je z drugim mestom dopolnil Dani Pedrosa.

Rossi je imel med dirko težave z zavorami, zato je prepričan, da je bilo šesto mesto najboljši možen rezultat. ''Ta proga je težka za nas. Pričakovali smo boljši rezultat, vendar sem imel težave z zavorami. Čutil sem vibracije, saj sem izgubil del zavornega diska, kar mi ni ravno pomagalo. Vedeli smo, da se moramo braniti. Napadati nismo mogli. V Jerez se podajamo optimistični, saj je naslednjih nekaj dirk boljših za nas,'' je povedal Rossi.

Márquez: ''Prezgodaj je razmišljati o naslovu''

Márquez je po selitvi iz razreda Moto2, kjer je lani postal svetovni prvak, potreboval le dve dirki za zmago v MotoGP. V Dohi je zasedel tretje mesto - v napetem obračunu ga je ugnal Rossi - tokrat pa je naredil še dva koraka dlje in se veselil prve zmage v najelitnejšem razredu. ''Že v Katarju sem bil presrečen, tukaj pa sem še bolj,'' je povedal Španec in dodal: ''To mi daje dodatno motivacijo. Od samega začetka je bilo vse v redu, a z zmago ti samozavest še naraste. Ne smem pozabiti, da je to moja prva sezona in prihajajo dirke, na katerih je Yamaha zelo močna. Ne moremo razmišljati o naslovu prvaka, saj je imel Lorenzo čez vikend veliko težav, na dirki pa je bil povsem blizu.''

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.