Za slovensko čast igra le še Slovan

Foto: Žurnal24 Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco
Rokometni klub Slovan, ki je ostal edini slovenski predstavnik v evropskih pokalih, v soboto igra prvo tekmo polfinala pokala challenge proti portugalskemu Sportingu.
Oglej si celoten članek

“Ko smo izvedeli za uvrstitev v evropsko tekmovanje, sem nemudoma dejal, da se bomo bojevali za zmago in trenutno nam to dobro uspeva. Ni vprašanje, ali je ekipa dovolj dobra, ampak ali fantje v to verjamejo,” je pred prvo tekmo polfinala pokala challenge dejal trener Slovana Boris Denič.

V drugem polfinalnem paru bo italijanska Bologna United v nedeljo gostila poljski MMTS Kwidzyn. Denič trdi, da klub tekmovanje v pokalu challenge vrednoti enako kot državno prvenstvo.

Edini Slovenci v Evropi
Kodeljevčani, edini preostali slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih, so v petek zjutraj poleteli proti Lizboni. Njihov nasprotnik (tekma bo ob 19. uri) bo portugalski predstavnik Sporting, pri katerem si kruh služi tudi slovenski krožni napadalec Mitja Lesjak. Denič je tako kot pred večino tekem tudi tokrat optimistično razpoložen. Nekdanji vratar številnih slovenskih prvoligašev je omenil, da so se na tekmo pripravljali z ogledom videoposnetka ene izmed nasprotnikovih tekem ter s sredinim ligaškim obračunom v Ormožu.

Brez Božovića
“Časa za pripravo ni bilo veliko. Majhno težavo nam predstavlja odsotnost Janka Božovića, ki je na drugi četrtfinalni tekmi dobil rdečkarton in bo kazen odslužil na prvem dvoboju s Sportingom. Janko je pomemben zato, ker igra obrambo in napad. To pomeni, da bomo morali zunanjo linijo maksimalno rotirati,” je potožil Denič in za konec razkril še cilje: “Dejstvo je, da Sporting ni naivna ekipa, o čemer priča njihova uvrstitev v polfinale, ampak vsekakor računam na rezultat, ki nas bo pred povratno tekmo še držal v igri za napredovanje.”

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.