Za slovo Slovenci "razmontirali" Grčijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca mlajših članov je proti Grčiji brez poškodovanih Klemena Prepeliča in Gezima Morine slavila z 80:61 in tako osvojila sedmo mesto na evropskem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot sagadin slovenska košarkarska reprezentanca u20 u-20 slovenija litva Košarkarji Slovenije so na evropskem prvenstvu mlajših članov v Ljubljani osvojili končno sedmo mesto, potem ko so v zadnjem nastopu na tekmovanju premagali Grčijo z 80:61 (60:47, 39:29, 20:11). Slovenija je prvenstvo zaključila s sedmimi zmagami in dvema porazoma, žal je prvi prišel ob najbolj nepravem trenutku, v četrtfinalu proti Franciji, ter tako varovance Zmaga Sagadina oddaljil od želene in načrtovane medalje. V finalu EP do 20 let se bosta ob 20.45 v Stožicah pomerili Francija in Litva.

"Mislim, da smo bili za razred boljši nasprotnik, kljub temu, da smo odigrali tekmo brez dveh igralcev iz prve postave, Klemna Prepeliča in Gezima Morine. Slovenija ima v tej generaciji veliko večji potencial, kot ga ima Grčija. Tekom igre smo imeli določene težave, zlasti v situacijah, ko se odlepimo, kar se kazalo predvsem v izgubljenih žogah. Bili smo odlični v metu in briljantni v skoku. Lepo je, da smo za konec zmagali, lepo je da smo večkrat zmagali kot izgubili. Želeli pa smo si več," je po srečanju dejal Zmago Sagadin.

"Lepo je bilo prvenstvo končati z zmago. Mislim, da nobenemu igralcu na tem prvenstvu ne moremo nič zameriti, saj smo se vsi borili. Nismo dosegli našega cilja, vendar mislim, da nismo nikogar razočarali. Proti Grkom smo bili za razred boljši, dominirali smo predvsem v skoku," pa je bil pogled na tekmo Marka Pajića.

Po dveh porazih (Francija, Nemčija) je Slovenija končno zmagala tudi v največji športni dvorani v Sloveniji. Grški vrstniki niso bili enakovreden tekmec, pa čeprav sta pri Sloveniji manjkala dva člana začetne peterke, poškodovana Prepelič in Morina.

Vodstvo skozi celo tekmo z izjemo uvodnih minut priča, da je bila Slovenija dovolj motivirana in zbrana, da je evropsko prvenstvo do 20 let sklenila z zmago, njeno najvišjo na tekmovanju. Najboljši posamezniki so bili Alen Omić s 23 točkami in desetimi skoki, Marko Pajić je imel ob 15 točkah še šest skokov, Luka Rupnik pa ob 13 točkah štiri podaje.

EP do 20 let, tekma za 7. mesto:

Slovenija : Grčija 80:61 (60:47, 39:29, 20:11)
Omić 23, 10 sk., Pajić 15, 6 sk., Rupnik 13; Antonakis 20, Motsenigos 14, Melissatazos 12, 6 sk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.