Za spletni poker do 170 tisoč evrov kazni

Foto: Žurnal24 Ciprski ljubitelji pokra so ogorčeni. (Foto: Istockphoto)
Na Cipru vlada ustvarja velik pritisk na osebe, ki igrajo spletne igre. Vlada je izdala osnutek zakona, ki bo popolnoma prepovedal vse oblike spletnega igralništva. Prepoved bo kmalu dobila uradno sprejetje.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko bo zakon sprejet, bodo tisti, ki jih bodo na Cipru ujeli pri tem, da hazardirajo na spletu, lahko dobili 170 tisoč evrov kazni ali pa celo 5 let v zaporu.
Zastopnik ciprske vlade Christos Christofides je spletno igralništvo opisal kot "socialno rano", saj naj bi prebivalci tega otoka na spletu letno zapravili kar 2,5 milijarde evrov.

Če bo zakon sprejet, bodo spletni poker, avtomati in spletna ruleta prepovedani. Vseeno pa bo dovoljena loterija in športne stave. Da pa bi se izognili goljufanju, pa bodo malo spremenili davčno osnovo. Analitik igralništva Steve Schwartz se je zapičil ravno v to kontradikcijo: "To je le še en primer tega, kako se vlade ne spoznajo na igralništvo in delujejo popolnoma brez logike. Večina vlad poskuša delati razlike med oblikami igralništva, kar je neumno, ker je konec koncev hazardiranje še vedno hazardiranje in nobena njegova oblika ni boljša ali slabša ob druge."

Michael Conchitto je eden izmed tistih lokalcev, ki rad igra igre na srečo na spletu, zato mu novi zakon nikakor ni všeč. Svoje frustracije je pojasnil: "Rad sem igral športne stave in tudi poker. Ali zdaj tega res ne bom smel početi na legalen način? To je popolnoma neumno. Sprašujem se, kaj bo sledilo temu: ali mi bodo rekli tudi, katero vrsto šampona naj uporabljam in katere ne smem?"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.