Za tri stotinke prekratek

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Damir Dugonjić je na svetovnem prvenstvu v Barceloni osvojil četrto mesto na 100 metrov prsno. To je tretja najboljša slovenska uvrstitev vseh časov na SP.
Oglej si celoten članek

S časom 59,68 je Damir Dugonjić le za tri stotinke zaostal za bronom, ki je pripadel Brazilcu Felipeju Limi. Zmagal je Avstralec Christian Sprenger (58,79), srebro je pripadlo olimpijskemu prvaku Južnoafričanu Cameronu Van der Burghu (58,97).

"Prevladuje veselje in jeza. Plaval sem dobro, boril sem se, a stotinke so pač takšne, da ti včasih pridejo prav, včasih pa se ne izide. Škoda. Plaval sem dobro, bil sem zelo blizu ... Kolajna bi mi pomenila ogromno. Seveda sem tudi zadovoljen s tem četrtim mestom," je dejal Dugonjić, ki se lahko zdaj pohvali z najboljšo slovensko uvrstitvijo na svetovnih prvenstvih po osamosvojitvi. "Tretje mesto pa je bilo odprto za vse nas, česar sem se zavedal. Mislim, da smo to vedeli vsi in se borili za ta bron. Na koncu sva bila jaz in Scozzoli zelo blizu temu, Lima je bil malo hitrejši in seveda mu čestitam," je še dejal Dugi.

Koroški plavalec je s četrtim mestom sicer izenačil tretji najboljši slovenski dosežek na svetovnih prvenstvih. Za las pod stopničkami je leta 1982 v ekvadorskem Guayaquilu na 400 metrov prosto končal tudi Darjan Petrič. Ta je sicer na istem tekmovanju osvojil bron na 1500-metrski razdalji, še bolje pa se je leta 1978 na isti razdalji odrezal njegov brat Borut. Ta je v Berlinu Jugoslaviji priplaval srebro.

Nov svetovni rekord

Že v polfinalu ženske preizkušnje na 100 metov prsno je padel prvi svetovni rekord v Barceloni. Zanj je poskrbela litovska čudežna ribica Rūta Meilutytė s časom 1:04,35 in s tem za desetinko popravila prejšnji rekord Američanke Jessice Hardy iz leta 2009. Litvanka je lani na olimpijskih igrah v Londonu v tej disciplini osvojila zlato že pri 15-ih letih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.