Za zmago 31 sekund pred koncem

Foto: Žurnal24 Ovečkin je za zmago zadel 31 sekund pred koncem podaljška. (Foto: Reuters)
Tretja tekma in šele prva zmaga branilcev naslova, Blackhawksov. Sabres so premagali, potem ko je dvakrat zadel Hossa. Ovečkin je Capitalsom zmago priboril 31 sekund pred koncem podaljška.
Oglej si celoten članek
Anže Kopitar bo v dresu Los Angeles Kingsov v noči na sredo na tretji tekmi sezone gostil ekipo Atlanto Trashers.

Po dveh porazih na uvodnih tekmah nove sezone so Chicago Blackhawks na tretji tekmi le prišli do prve zmage. Marian Hossa je dosegel dva gola, Nick Leddy je dal svoj prvi gol v ligi NHL, četrtega za zmago s 4:3 nad Buffalo Sabres pa je prispeval Patrick Kane. Da so lahko zmagali, je moral na hitro svojo formo dvigniti na pravo raven vratar Corey Crawford. Dva gola je namreč dobil v uvodnih štirih minutah, nakar je le zaklenil svoj gol in v nadaljevanju dobil le en zadetek ter zaustavil 32 strelov Sabresov. "To zmago smo res potrebovali. Odločila je boljša igra v obrambi," je misli strnil Hossa.

Aleks Ovečkin je 31 sekund pred koncem podaljška z zadetkom v Washingtonu zagotovil zmago domači ekipi Capitals nad Ottawo Senators (3:2). Ruski zvezdnik je bil v rednem delu tekme zelo dobro pokrit in je na vrata gostov sprožil le dva strela. V podaljšku pa je po prodoru na desnem krilu le izigral obrambo Ottawe in s strelom iz zapestja dosegel svoj tretji gol v sezoni. Aleksander Semin in Eric Fehr sta bila za Capitals uspešna v rednem delu, Jarkko Ruutu in Ryan Shannon pa sta zadela za Ottawo, ki je izgubila še tretjo zaporedno tekmo.

Liga NHL, tekme 11. 10.:

New York Islanders : New York Rangers 6:4
St. Louis Blues : Anaheim Ducks 5:1
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 1:3
Buffalo Sabres : Chicago Blackhawks 3:4
Philadelphia Flyers : Colorado Avalanche 4:2
Washington Capitals : Ottawa Senators 3:2 (v podaljšku)
Vancouver Canucks : Florida Panthers 2:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.