Za zmago nad Ukrajino bo treba igrati še bolje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Brez zmage nad Ukrajino na nedeljski tekmi v Velenju bo vse dobro, kar so v Švici prikazali varovanci Borisa Denića, utonilo v pozabo.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca je tik pred izpolnitvijo prvega etapnega cilja na poti do svetovnega prvenstva v Katarju leta 2015. Po četrtkovi zmagi v Schaffhausnu proti Švici z 31:23 jo v nedeljo, 12. januarja, čaka še zadnja kvalifikacijska tekma v skupini 3 proti Ukrajini, ki se bo v Velenju pričela ob 18. uri.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića na njej morajo zmagati, v nasprotnem primeru bo zbledel in utonil v pozabo lep vtis, ki so ga zapustili na četrtkovi tekmi v Švici. Slovenija se je v povsem rokometni dvorani BBC Arena v Schaffhausnu prvič po lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji predstavila v najlepši možni luči, v njeni igri je bilo znova zaznati idejo, moštveni duh, samozavest, bojevitost ...

"Nam ni mesto v tem delu kvalifikacij"

Vsi ti elementi so v zadnjem letu izostali, a slovenski rokometaši so že "arhivirali" obračun v Švici ter vso pozornost namenili nedeljskemu obračunu v Rdeči dvorani. Na njem želijo doseči zmago in osvojiti prvo mesto v svoji skupini, hkrati pa se Ukrajincem oddolžiti za boleč poraz v Zaporožju ter nadgraditi predstavo iz Schaffhausna.

"Še vedno smo v kvalifikacijah, dodatni tekmi pa si bomo zagotovili le v primeru zmage na nedeljski tekmi. Ukrajincev ne bomo podcenjevali, zoperstavili se jim bomo z zrelo in pametno igro, hkrati pa dokazali, da nam ni mesto v tem delu kvalifikacij. Upam, da nam je zmaga nad Švicarji dala nov veter v jadra," je pred nedeljsko tekmo v Rdeči dvorani dejal organizator igre Uroš Zorman.

Potrebujejo še boljšo predstavo

"Na nedeljski tekmi bomo skušali v našo igro vložiti še več čustev, energije, motivacije ter nadgraditi predstavo iz Schaffhausna. Če želimo premagati Ukrajince, potem moramo prikazati dobro igro, boljšo kot v Švici, hkrati pa sem prepričan, da se jim bomo oddolžili za izjemno boleč poraz iz Zaporožja," je dejal krilni igralec Dragan Gajić, z enajstimi goli tudi najbolj učinkovit slovenski igralec četrtkovega dvoboja v Schaffhausnu.

Po petih krogih v skupini 3 vodi Ukrajina z devetimi točkami, Slovenija jih je zbrala osem, Švica tri, Luksemburg pa je brez točk. Pravico na nedeljski tekmi tekmi v Rdeči dvorani bosta delila Izraelca Šlomo Cohen in Joram Peretz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.