Za zmago Safina in Cibulkova

Foto: Žurnal24 Dinara Safina si je priborila finale Montreala.
Dinara Safina in Dominika Cibulkova se bosta pomerili za zmago na turnirju WTA v Montrealu. Rusinja je bila v polfinalu boljša od Viktorie Azarenko, Slovakinja pa od Marion Bartoli.
Oglej si celoten članek
 

Montreal (WTA), polfinale

D. Safina (RUS, 7) : V. Azarenka (BLR, 11) 6:0, 2:6, 6:3
D. Cibulkova (SVK) : M. Bartoli (FRA, 10)  4:6, 6:4, 6:3

Na turnirju WTA v Montrealu sta znani finalistki. To sta postali Dinara Safina in Dominika Cibulkova. Rusinja Dinara Safina, sedma nosilka teniškega turnirja v Montrealu, je v polfinalu premagala Belorusinjo Vikorio Azarenko s 6:0, 2:6 in 6:3. Prvi niz je 22-letna Rusinja dobila ekspresno, le po 22 minutah. V drugem nizu je Azarenkova povedla s 4.1 in si priborila izenačenje. Nato pa je v tretjem nizu Safina znova stopila na plin, v četrti in šesti igri naredila brejk in povedla s 5:1. "V drugem nizu sem upočasnila tempo in ji pustila, da se vrne v igro. To je bila moja napaka," je po koncu obračuna povedala Rusinja.

 
 

Ploha mi je pomagala, saj sem se lahko pogovorila s trenerjem.

Dominika Cibulkova

 
Slovakinja Dominika Cibulkova pa je v drugem polfinalu ugnala Francozinjo Marion Bartoli s 4:6, 6:4 in 6:3. Cibulkova je morala za svoj prvi finale WTA odigrati tri nize. Francozinja je prvi niz dobila s 6:4 in v drugem vodila z 2:1, nato pa je v Montrealu začel padati dež. Po vedrenju sta se dekleti vrnili na igrišče, Cibulkova pa je naredila preobrat. " Ploha mi je pomagala, saj sem se lahko pogovorila s trenerjem. To pa ni bilo enostavno, saj je bil resnično jezen," je povedala 19-letna Slovakinja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.