Zabaleta: To je bila šokantna odločitev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Branilec Manchester Cityja Pablo Zabaleta je po porazu proti Barceloni napadel sodnika Stéphaneja Lannoya in ga obtožil, da je sprejel kar nekaj ''šokantnih odločitev''.
Oglej si celoten članek

Barcelona je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov premagala Manchester City (2:1) in se s skupnim izidom 4:1 uvrstila v četrtfinale. Meščani so tekmo končali z desetimi nogometaši, saj je bil v 78. minuti izključen Pablo Zabaleta, ki je po tekmi okrcal glavnega sodnika Stéphaneja Lannoya.

Tako Barcelona kot Manchester City sta na tekmi zahtevala najstrožjo kazen, vendar se sodnik ni pustil prepričati, v prvem polčasu pa je Kataloncem razveljavil zadetek, ker naj bi bil Jordi Alba v prepovedanem položaju. Posnetki so razkrili, da je Lannoy sprejel napačno odločitev.

Zabaleta, ki je v 78. minuti prejel drugi rumeni karton, je prepričan, da bi moral sodnik zaradi prekška nad Edinom Džekom pokazati na belo točko. ''Bilo je zelo jasno. Mislim, da je bil za mano Piqué, ki je naredil prekršek nad Džekom. Sodnik je bil oddaljen dva metra. Ne vem, zakaj sem bil izključen,'' je povedal Zabaleta, ki se je zaradi ugovarjanja predčasno sprehodil v garderobe. ''Jezen sem bil nanj, ker ni dosodil enajstmetrovke, a nisem bil nespoštljiv. Razočaran sem. To je bila šokantna odločitev,'' je dodal argentinski reprezentant.

Martino: Kritika nas motivira

Barcelona je po dveh spodrsljajih v domačem prvenstvu spet pokazala pravi obraz, trener Gerardo Martino pa je prepričan, da so kritike spodbudile nogometaše. ''Ti nogometaši imajo veliko ponosa in povrhu še uspehov. Včasih lahko dvom v njihove sposobnosti spodbudi reakcijo. Tistim, ki ne privoščijo Barceloni, bi svetoval, naj bodo prizanesljivi, saj nas kritika motivira,'' je povedal Martino.
Foto: Reuters laurent blanc psg Prvi zadetek za španskega velikana je zabil Lionel Messi. ''Ne vem, če so bile kritike upravičene. Mi smo svoj največji kritik. Ne trdim, da je La Liga izgubljena, saj je do konca še daleč. Ostati moramo zvesti sami sebi in poskrbeti za preobrat,'' je dejal Messi.

Blanc: Pričakoval sem več

Napredovanja v četrtfinale se je veselil tudi Paris Saint-Germain, ki je premagal Bayer Leverkusen (2:1). Trener Laurent Blanc je bil po tekmi razočaran nad predstavo svojih varovancev. ''Vse lepo in prav, če rečeš igralcem, naj pozabijo prvo tekmo, a podzavestno veš, da imaš nekaj manevrskega prostora,'' je povedal Blanc, ki je na prvi tekmi vknjižil zmago s 4:0. ''Nismo igrali dobro. Pričakoval sem več, a najbolj pomembno je, da smo naprej,'' je še povedal Francoz in dodal, da se PSG ne bo zadovoljil s četrtfinalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.