Zabil pet golov v devetih minutah

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec Bayerna je ob zaostanku z 0:1 na derbiju z Wolfsburgom vstopil s klopi in v manj kot desetih minutah zabil neverjetnih pet zadetkov.
Oglej si celoten članek

Derbi državnih in pokalnih prvakov je imel uvod že pred tedni, ko je Wolfsburg po pokalni tekmi v pretekli sezoni dobil tudi superpokalni obračun z Bayernom. "Volkovi" so bili takrat boljši po izvajanju enajstmetrovk, tokrat pa so dvoboj na Allianz Areni bolje začeli rdeči - Mario Götze je osvojil veliko prostora in našel Thomasa Müllerja, ki pa je z močnim strelom z okoli 20 metrov meril nenatančno.

Gostje so na drugi strani povedli s prvo pravo priložnostjo in s sploh prvim strelom. V 26. minuti je poletna okrepitev Julian Draxler poslal dolgo žogo proti Danielu Caligiuriju, ki je ostal praktično neoviran deset metrov pred vrati, od koder je s strani z neubranljivim strelom presenetil Manuela Neuerja.

Diego Benaglio je moral vodstvo gostov reševati že v naslednjem napadu - po prostem strelu se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, od koder jo je Douglas Costa "na prvo" poslal ob vratnico, toda švicarski reprezentant je z izvrstno parado odbil v kot. Neuer si je v 39. minuti privoščil veliko neumnost in izgubil žogo blizu sredine igrišča, od koder pa Josuha Guilavogui ni uspel zadeti mreže in žoga se je od vratnice odkotalila v golavt.

Drugi polčas bo šel zgodovino nemškega in evropskega nogometa, saj je Josep Guardila v igro namesto Thiaga poslal napadalca Roberta Lewandowskega, ki je v 51. minuti začel, v 60. minuti pa dokončal neverjeten strelski "šov" s kar petimi zadetki!

Najprej je z levico zadel z okoli šestih metrov po lepi akciji Artura Vidala in Müllerja, nato je sam zadel s prekrasnim strelom s 25 metrov, najspretnejši pa je bil v gneči v kazenskem prostoru po podaji iz kota. To je bil v treh minutah in 22 sekundah najhitrejši hat-trick v zgodovini Bundeslige, toda poljski reprezentant se ni ustavil - s čudežno predstavo je nadaljeval s polvolejem z desetih metrov, peti gol, ob katerem se je za glavo držal tudi Guardiola, pa je zabil po predložku s strani s "polškarjicami" z roba kazenskega prostora.

Dieter Hoeness je bil do danes edini s petimi goli na eni tekmi elitne nemške lige, a je proti Augusburgu leta 1984 za ta dosežek potreboval 21 minut.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.