Začenja se najbolj kontroverzno SP v zgodovini

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Danes ob 17. uri po slovenskem času se bo začela prva tekma 22. svetovnega prvenstva v Katarju.
Oglej si celoten članek

Nogometni reprezentanci gostitelja Katarja in Ekvadorja bosta ob 17. uri v Al Koru odprli 22. svetovno prvenstvo. Naslov na turnirju, ki bo šel v zgodovino kot najdražji doslej in eden bolj kontroverznih, brani Francija, ki je pred dobrimi štirimi leti v Rusiji v finalu premagala Hrvaško.

Na turnirju, ki je bil veliko pred začetkom pod udarom kritik zaradi domnevnem korupcije ter kršenja človekovih pravic, še zadnjič nastopa 32 reprezentanc, čez štiri leta bo v ZDA, Mehiki in Kanadi tekmovalo 48 ekip. Iz osmih skupin se bosta po dve najboljši prebili v izločilne boje. Finale bo 18. decembra v Lusailu.

Foto: Profimedia SP 2022 Katar 2022 mundial Uvodno tekmo bo sodil Italijan Daniele Orsato, sicer pa bo med 36 glavnimi sodniki tudi Slovenec Slavko Vinčić, med 69 pomočniki pa še Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

Na stavnicah in med poznavalci prevladuje mnenje, da je napočil čas za južnoameriško slavje, prvo po letu 2002, ko se je veselila Brazilija. Prav ta je tudi glavna favoritinja na stavnicah z Neymarjem na čelu.

V ožjem krogu pa so še Argentina z Lionelom Messijem, Anglija s Harryjem Kanom in Francija s Kylianom Mbappejem in Karimom Benzemajem, vendar je bilo v zadnjem času kar nekaj namigovanj o nesoglasjih v francoski ekipi, kar bi lahko vplivalo na končni izplen.

Velik izplen pa pričakuje Mednarodna nogometna zveza, ki napoveduje najboljše prvenstvo doslej in tudi najbolj gledano. Predsednik Fife Gianni Infantino je napovedal, da si bo obračune na SP 2022 skupno ogledalo rekordnih pet milijard ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.