Začenja se svetovno prvenstvo v hokeju

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Danes se bo na Češkem začelo svetovno prvenstvo v hokeju. Po enoletnem premoru bo med elito tudi slovenska izbrana vrsta.
Oglej si celoten članek

Češka prvič po letu 2004 spet gosti najboljše hokejiste na svetu, pri domači ekipa pa ne skrivajo želje, da bi popravili vtis z lanskega prvenstva, ko so ostali brez medalje.

Zlato bodo v Pragi in Ostravi branili Rusi, prvaki iz Minska 2014. Lani so v finalu premagali Finsko s 5:2, v tekmi za tolažilno nagrado so Švedi ugnali Češko s 3:0.

SP bo potekalo po zdaj že uveljavljenem sistemu z dvema večjima skupinama. Tokrat so v predtekmovalni skupini A Švedska, Kanada, Češka, Švica, Latvija, Francija, Nemčija in Avstrija, v B pa ob Sloveniji še Finska, Rusija, ZDA, Slovaška, Norveška, Belorusija in Danska.

Danes bodo v Pragi začeli Kanadčani in Latvijci, zvečer bo še prvi domači dvoboj med Češko in Švedsko. V Ostravi pa bo čast prve tekme pripadla ekipama ZDA in Finske, večerna tekma bo med Rusijo in Norveško.

Slovenija, ki je v generalki pred SP na zadnji prijateljski tekmi v sredo izgubila z Nemčijo po kazenskih strelih s 3:4, bo SP začela v soboto, ko jo ob 16.15 čaka dvoboj z Belorusijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.