Zadnja etapa Stuyvenu, dirka Dumoulinu

Foto: Profimedia
Belgijec Jasper Stuyven je zmagovalec zadnje, sedme etape dirke BinckBank Tour, ki se je po 191,3 kilometra končala v Geraardsbergenu. Nizozemec Tom Dumoulin je ubranil prednost v skupnem seštevku in osvojil končno zmago. Dumoulin je bil sicer tretji v današnji etapi, drugi je bil Belgijec Philippe Gilbert.
Oglej si celoten članek

V generalni razvrstitvi je imel na koncu Tom Dumoulin, zmagovalec letošnje dirke po Italiji, 17 sekund prednosti pred Belgijcem Timom Wellensom, zmagovalcem v letih 2014 in 2015, tretji je bil Jasper Stuyven z zaostankom 46 sekund, ki je z odra za zmagovalce potisnil olimpijskega prvaka Belgijca Grega Van Avermaeta.

Današnja etapa je postregla z razburljivim zaključkom. Uvodna prva polovica etape je minila v ospredju bega deveterice, v njej je bil tudi današnji slavljenec Grega Bole, ki je dopolnil 32 let. Toda glavnina je imela ubežnike na varni razdalji. 

V drugi polovici so na svoj račun prišli specialisti za belgijske klasike, saj so šli kolesarji po trasi dirke po Flandriji. Slovak Peter Sagan, ki je štiri dni lovil jubilejno stoto zmago, je večkrat nakazal, da je najmočnejši, toda nihče ni želel kolesariti z njim. Stuyven je nato napadel kakšne tri kilometre do cilja, Sagan je poskusil z lovom, nihče mu ni pomagal, zato je zamahnil z roko, Belgijec pa je prikolesaril do dovolj prednosti za etapni uspeh.

Od Slovencev je prvi ciljno črto prečkal Luka Pibernik na 36. mestu in z zaostankom 1:21 minute. Bole (oba Bahrain-Merida) je bil 55., zaostal je 4:37 minute. Marko Kump in Jan Polanc, oba kolesarja UAE Emirates, nista prišla do cilja. Skupno je Pibernik končal na 42. mestu, Bole na 100.

Bennettu zadnja etapa na Češkem, Tratnik tretji skupno

Foto: Profimedia Jan Tratnik

V Dolanyju se je po štirih etapah končala dirka po Češkem, končne zmage se je veselil domačin Josef Černy, zmagovalec zadnje etape pa je bil Irec Sam Bennett. Slovenci so pustili svoj pečat, danes je bil četrti Rok Korošec in deveti Gašper Katrašnik, Jan Tratnik je ubranil tretje mesto v skupnem seštevku.

Bennett je na Češkem vknjižil dve zmagi, kolesar ekipe Bora-Hansgrohe je bil najhitrejši že v drugi etapi, ko je drugo mesto osvojil Jan Tratnik, ki kolesari za poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice, in tretje Rok Korošec, član avstrijskega moštva Amplatz-BMC. Pred dvema dnevoma je med deseterico končal še Matej Mugerli, prav tako član Amplatz-BMC.

Tretja etapa je dala končni razplet. Slavil je Černy in prevzel skupno vodstvo, Tratnik je bil šesti in z drugega zdrsnil na tretje mesto.

Danes je Bennett po 157 kilometrih ugnal vse tekmece, drugi je bil Italijan Filippo Fortin, tretji pa Nemec Jannik Steimle. Korošec je prisprintal do četrtega mesta in Katrašnik iz novomeške Adrie Mobil do devetega. Tratnik je z 21. mestom ubranil mesto na zmagovalnem odru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.