Zadnja priložnost za popravljanje vtisa

Foto: Saša Despot Rado Trifunović
Slovenski košarkarji bodo danes v Stožicah končali kvalifikacije za svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Slovenci bodo gostili zasedbo Ukrajine, ki prav tako nima več nobenih možnosti za pot na Kitajsko. Cilj izbrancev selektorja Rada Trifunovića je prekiniti niz osmih porazov in se od slovenskih ljubiteljev košarke posloviti s tretjo zmago na dvanajstih tekmah.

Hkrati bi se radi Ukrajini oddolžili za boleč poraz na prvi tekmi v Zaporožju, ki se je končala z 28 točkami razlike.

"Po dolgi poti in naporni tekmi s Turčijo se moramo čim bolje pripraviti na ta zadnji obračun in dokazati, da smo na prvi tekmi z Ukrajinci imeli le slab dan. Glede na to, da so Ukrajinci v petek zapravili vse možnosti za SP, pričakujem sproščeno tekmo, ki pa zagotovo ne bo lahka, saj ima Ukrajina zelo izkušene igralce in odlične strelce z razdalje," pravi Trifunović.

Slovenija bo zaigrala v enaki zasedbi kot v petek proti Turčiji. Žiga Dimec in Vlatko Čančar sicer uspešno okrevata po poškodbi gležnja, a glede na to, da v zadnjem tednu nista opravila močnejšega treninga, strokovni štab pri obeh pred vrnitvijo v klubske sredine ne želi tvegati z morebitnim poslabšanjem trenutne situacije. Čančar bo tekmo spremljal s tribune, Dimec pa sicer bo v kadru, a bo nastop odvisen od njegovega počutja pred tekmo in situacije na igrišču.

Pred zadnjim krogom kvalifikacij je znanih 28 od 32 udeležencev svetovnega prvenstva, ki bo na Kitajskem od 31. avgusta do 15. septembra. Iz azijskega dela so to poleg gostiteljev še Avstralija, Južna Koreja, Japonska, Iran, Jordanija, Filipini in Nova Zelandija, iz dela Amerik Argentina, Brazilija, Kanada, ZDA in Venezuela, iz Afrike Angola, Nigerija, Senegal in Tunizija, iz Evrope pa Češka, Francija, Nemčija, Grčija, Italija, Litva, Poljska, Španija, Turčija, Rusija in Srbija.

Iz Evrope je prosto le eno mesto, in sicer iz naše skupine - Latvija ali Črna gora. Ekipi se bosta srečali nocoj v Podgorici. Črni gori je dovolj zmaga, Latvija pa mora zmagati z vsaj desetimi točkami prednosti.

Tekma v Stožicah se bo začela ob 19. uri. Košarkarska zveza Slovenije je vsem slovenskim klubom razdelila po deset ali dvajset vstopnic, prvič doslej pa je v akcijo brezplačnih vstopnic vključila tudi starejši del populacije. Na tekmo je povabila stanovalce domov za starejše iz Ljubljane in okolice, odziv pa je bil presenetljivo velik, tako da bo nocoj v Stožicah po napovedih tudi blizu tisoč starejših občanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.