Zadnja služba bo tista pri Unitedu

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni nizozemski nogometni trener Louis van Gaal je v pogovoru za nizozemski dnevnik De Telegraaf povedal, da po več kot treh desetletjih končuje kariero. Kot vzrok je navedel družinske razloge.
Oglej si celoten članek

"Ne verjamem, da se bom vrnil," je dejal 65-letni Louis van Gaal in kasneje dodal, da zagotovo končuje kariero.

Mož z vzdevkom Železni tulipan je po tem, ko so ga lani odslovili pri Manchester Unitedu, dobil številne ponudbe za delo, vključno s triletno pogodbo enega klubov z Vzhoda, ki mu je ponudil 50 milijonov evrov za tri leta dela.

"Lahko bi podpisal. Toda še vedno sem tu. Veliko se je zgodilo v moji družini, treba se je bilo soočiti z dejstvi," je povedal van Gaal, ki ga je prizadela družinska tragedija, ko je mož ene njegovih hčerk nenadoma umrl, poroča De Telegraaf.

Čeprav je z Unitedom lani osvojil pokal FA, pa je maja dobil nogo. Takrat, pravi, je še razmišljal o naslednji službi. "Dejal sem, da bom končal, a nisem. Toda zdaj se ne bom več vrnil k trenerskemu delu," je poudaril Van Gaal, ki je v ponedeljek v Haagu dobil nagrado za življenjsko delo.

"Pravzaprav sem se želel posloviti že po svetovnem prvenstvu 2014. Nato pa je sledil klic iz Anglije. To je lepa dežela, v kateri do takrat še nisem delal," je pojasnil Nizozemec in dodal, da je bila osvojitev pokala FA z rdečimi vragi njegov največji dosežek v karieri.

Na vprašanje, ali je uresničil vse svoje sanje, pa je dejal: "Dosegel sem vse. Ne bi se rad hvalil, kje vse sem delal in katere klube sem vodil. Veliko več ne bi mogel doseči."

Van Gaal je v trenerski karieri deloval pri Alkmaarju, Ajaxu (z njim je osvojil ligo prvakov), Barceloni, Bayernu in Unitedu, dvakrat pa je bil tudi selektor Nizozemske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.