Zadnje sekunde krojile razplet tekem

Foto: EPA
Foto: EPA
Kar tri od sedmih tekem večera v ligi NBA so se končale s koši v zadnjih sekundah. Med Utahom in Sacramentom je bilo celo tako tesno, da so morali sodniki pomoč poiskati na video posnetku.
Oglej si celoten članek

Najprej so namreč koš Rudyja Goberta v podaljšku označili za neveljavnega, po daljšem ogledu posnetka pa so ugotovili, da je bil dosežen pravočasno in Jazz je ugnal Kings s 110:109. Gobert je tekmo končal s kar 24 skoki.

Novinec pri Phoenix Suns Tyler Ulis je dosegel 20 točk, vključno s trojko iz teka za presenetljivo zmago 109:106 proti Bostonu, za katerega je Isaiah Thomas dosegel 35 točk.

V zadnji sekundi je odločitev padla tudi v Atlanti, kjer je Glenn Robinson zadel trojko 0,6 sekunde pred koncem in tako poskrbel, da je Indiana v manj kot dveh minutah nadoknadila šest točk zaostanka in premagala Atlanto s 97:96.

Izenačeno in napeto vse do konca je bilo tudi v Washington, kjer je blestel Hrvat Bojan Bogdanović. Zadel je osem od desetih metov za tri točke, dva od teh v zadnjih 66 sekundah tekme, ter povedel Wizards do zmage nad Orlandom s 115:114.

Prvi strelec lige Russell Westbrook je tokrat naletel na čvrstega tekmeca. Dallasu je zabil 29 točk in se moral sprijazniti s porazom 89:104, več uspeha pa je imel eden od njegovih zasledovalec Stephan Curry, ki je v New Yorku (Vujačića ni bilo v postavi) zmagal s 111:105. V odsotnosti Kevina Duranta je Curry dosegel 31 točk, Klay Thompson pa 29.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks - Golden State Warriors 105:112
Saša Vujačić ni bil v postavi New Yorka

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 96:97
Phoenix Suns - Boston Celtics 109:106
Washington Wizards - Orlando Magic 115:114
Sacramento Kings - Utah Jazz 109:110 podaljšek
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 104:89
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 97:105

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.