Zadnji dan prestopnega roka

Foto: Profimedia
V petih najmočnejših nogometnih ligah na svetu se 31. januarja ob 23:59 zaključi zimski prestopni rok.
Oglej si celoten članek

Zimski prestopni rok se je začel s prvim dnem novega leta, toda kar nekako je postal običaj, da se prestopne bombe zgodijo ali na predzadnji, ali zadnji dan prestopnega roka. V petih najmočnejših ligah na svetu se prestopni rok zaključi 31. januarja, ob 23:59.

Če smo se iz zgodovine kaj naučili, je to, da se nekateri največji nogometni prestopi odvijejo v zadnjem trenutku. Samo spomnite se burleske iz leta 2015, ko je zaradi nepravilne dokumentacije propadel prestop Davida de Gee iz Manchester Uniteda v Real Madrid, ker pri Galaktikih niso uspeli pravočasno odpreti dokumentov, ki so jim jih poslali iz Otoka.

V zadnjih urah prestopnega roka pa so bili tudi uspešno opravljeni številni odmevni prestopi. Dimitar Berbatov se je tik pred zdajci odločil za Manchester United in ne Manchester City, ki si je prav tako želel Tottenhamovega napadalca, a še vseeno pravočasno, da so po neuspelem nakupu Bolgara še pred zaključkom prestopnega roka "Meščani" iz Real Madrida pripeljali Robinha.

Wayne Rooney, David Luiz, Andy Carroll so prav tako v preteklosti bili zvezde zadnjih ur zimskega prestopnega roka. Kdo pa bo zaznamoval poslednje ure letošnjega?

 

PRESTOPI:

 

Prestop Mihe Mevlje pod vprašajem!: Empoli nestrpno pričakuje potrditev, če je bil prestop Mihe Mevlje iz ruskega Zenita opravljen pravočasno. Po poročanju Sky Sport Italie naj bi kluba že vse dogovorila in tudi izpolnila potrebno dokumentacijo, a vprašanje če pravočasno. Prestop Mevlje, ki bi barve Empolija branil naslednjih šest mesecev kot posojen nogometaš, je tako pod preiskavo. Empoli je sicer tekom dneva že zapustil Miha Zajc, ki se seli k Fenerbahčeju.

Celtic okrepil obrambo: Jeremy Toljan je zapustil Borussio Dortmund ter okrepil škotski Celtic, kjer bo igral do konca sezone.

Alen Halilović zapustil Milan: Nekdanji veliki up hrvaškega nogometa, Alen Halilović, bo do konca sezone nosil dres Standarda iz Liega.

Fulham pripeljal nekdanjega Arsenalovega vezista: Havard Nordveit, nekdanji vezist Arsenala, Borussie Mönchengladbach in West Hama, se iz nemškega Hoffenheima seli na posojo na Craven Cottage.

Chelsea poslal napadalca v Chievo: Pri londonskih Modrih so potrdili, da bo Lucas Piazon do konca sezone posojen italijanskem Chievu.

Youri Tielemans do konca sezone pri Leicester Cityju: Monaco je Lisicam do konca sezone posodil belgijskega vezista.

Romulo iz Genoe v Lazio: Nogometaši Lazia so se v zadnjih urah prestopnega roka okrepili z Romulom, rojenim Brazilcem, ki pa ima od leta 2014 tudi italijansko državljanstvo. Ofenzivnega zveznega igralca mu je do konca sezone posodila Genoa, pred tem pa je od leta 2011, ko je prišel v Italijo, že igral tudi za Fiorentino, Verono in Juventus.

Wilfried Bony zapustil Swansea: Napadalec iz Slonokoščene obale bo do konca sezone posojen katarskemu Al-Arabiju.

Barcelona se dogovorila za novo okrepitev: Poleti bo Barcelono okrepil mladi Brazilec Emerson, ki se bo na Camp Nou iz Atletica Mineira preselil za 12 milijonov evrov. Do 1. julija bo brazilski branilec, ki po načinu igre spominja na Danija Alvesa, posojen Betisu.

Shinji Kagawa se seli v Turčijo: Japonski nogometni zvezdnik Shinji Kagawa zapušča vrste Borussie iz Dortmunda, vodilne ekipe nemškega prvenstva, in se seli v Turčijo k Bešiktašu. Borussia je Turkom Japonca posodila do konca sezone, ti pa ga imajo po njej možnost odkupiti.

Cardiff City pripeljal Leandra Bacuno: Valižanski klub se na zadnji dan prestopnega roka pridno krepi. Iz Readinga so pripeljali vezista Leandra Bacuno.

Ruben Sobrino v Valencii: Tudi "Netopirji" so se odločili, da okrepijo svoj napad. Iz Deportivo Alavesa so pripeljali Rubena Sobrina.

Almamy Toure okrepil Eintracht: Nemški klub iz Frankfurta je okrepil svojo obrambno vrsto z malijskim branilcem iz vrst Monaca, Almamyjem Tourejem.

Problematični Aboubakar Kamara zapustil Fulham in odšel v Turčijo: Turški Malyataspor se je odločil, da v svoje vrste pripelje francoskega napadalca, Aboubakarja Kamaro. Francoz, ki je najbolj znan po svojem nedavnem pretepu s srbskim napadalcem Aleksandarjem Mitrovićem in napadu na enega izmed trenerjev bo do konca sezone nastopal v Turčiji kot posojen nogometaš.

Yannick Bolasie odhaja v Belgijo: Belgijski Anderlecht si je do konca sezone sposodil napadalca iz Konga, ki ga veže pogodba z Evertonom, a je prvi del sezone preživel na posoji pri Aston Villi. Toda tudi v Birminghamu se ni naigral, tako da so ga "Karamele" rajši poslale na drugo destinacijo.

Rekordni nakup Newcastla: Paragvajec Miguel Almiron je nova okrepitev "Srak". 24-letni vezist se na sever Anglije za Newcastlovih rekordnih 22 milijonov evrov seli iz ameriške Atlante United.

Jean-Clair Todibo končno v Barceloni: Mladi francoski branilec se danes uradno seli v Barcelono. 19-letni branilec je sicer v začetku januarja že podpisal pogodbo z Barcelono, kateri bi se moral pridružiti po izteku pogodbe z Toulouseom. Barca pa je vse skupaj želela pospešiti ter naj bi plačala odškodnino za mladega branilca, ki je tako že prispel v prestolnico Katalonije.

Jeffrey Bruma k Schalkeju: Nekdanji branilec Chelseaja je nova okrepitev Schalkeja. Za Wolfsburg v letošnji sezoni ni odigral niti minute, zato se kot posojen nogometaš do konca sezone seli v Gelsenkirchen.

Valentin Eysseric nova okrepitev Nantesa: 26-letni nogometaš bo za Nantes igral kot posojen nogometaš italijanske Fiorentine.

Newcastle okrepil tudi obrambo: Antonio Barreca bo okrepil obrambo Rafe Beniteza. Italijan bo "Srakam" posojen s strani Monaca, kjer ni dobil prave priložnosti.

Denis Suarez postal Topničar: Arsenal je dolgo časa iskal kreativnega vezista, dosti se ga je povezovalo z Ivanom Perišićem, na koncu pa so se odločili za vezista Barcelone, ki bo do konca sezone posojen v severni London.

Kostas Mitroglu h Galatasarayu: Grški napadalec se k turškemu velikanu, za katerega bo nastopal kot posojen igralec, seli iz Marseilla.

Peter Crouch ponovno v Premierligi: Legendarni visokorasli napadalec se iz Stoke Cityja seli k Burnleyu, medtem ko se v drugo smer seli valižanski napadalec Sam Vokes.

Marouane Fellaini odhaja na Kitajsko: Belgijski nogometaš je že na poti na Kitajsko, kjer bo podpisal triletno pogodbo z ekipo Shandang Luneng. Manchester United bo zanj prejel okoli 10 milijonov funtov.

Sebastian Giovinco okrepil Al Hilal: Po štirih letih igranja v Ameriki se 32-letni Italijan seli v Savdsko Arabijo.

Mladi talent iz Otoka v Schalke: Rabbi Matondo, 18-letni valižanski nogometaš se za 12 milijonov evrov seli iz Manchester Cityja k Schalkeju. "Meščani" ga lahko za 50 milijonov evrov kadarkoli odkupijo nazaj.

Marek Hamšik odbil milijone: Slovaškemu nogometašu Napolija so na Kitajskem ponujali trikrat večjo plačo, a se je kapetan Napolija odločil, da ostane.

PSG posodil Jeseja: Jese Rodriguez se do konca sezone seli na posojo k španskem Betisu. Za Parižane je v letošnji sezoni odigral zgolj tekmo.

Baba Rahman novi igralec Reimsa: Nogometaš londonskega Chelseaja se seli na posojo k francoskemu prvoligašu Reimsu. Za Bluese je v svoji karieri odigral vsega 21 tekem, prvi del letošnje sezone pa je bil posojen Schalkeju, kjer se prav tako ni naigral.

Tianjin Tedu pripeljal Sandra Wagnerja: Nov pretop na Kitajsko. Tianjin Tedu je za 5 milijonov evrov od Bayern Münchna odkupil napadalca Sandra Wagnerja.

Jan Mlakar poleti na Otok: Mladi napadalec slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora Jan Mlakar se bo po poročanju spletne izdaje Dela poleti preselil k angleškemu prvoligašu Brightonu, trenutno 13. ekipi angleške lige. Dvajsetletni Mlakar je trenutno na zdravniških pregledih na Otoku.

Krško z novim branilcem: Slovenski nogometni prvoligaš Krško bo spomladi lahko računal na okrepitev iz Splita. Iz Hajduka kot posojen nogometaš do konca sezone prihaja 20-letni branilec Ivica Batarelo, ki je doslej nastopal za drugo ekipo splitskega kluba, zadnje priprave pa je oddelal s prvim moštvom, poroča spletna stran Hajduka.

Andres Vombergar posojen Nantesu: Napadalec slovenskega nogometnega prvaka Olimpije iz Ljubljane Andres Vombergar bo po poročanju francoskih medijev do konca sezone kot posojen nogometaš igral za francoskega prvoligaša Nantes, katerega član je še en slovenski reprezentant Rene Krhin.

Otto rekorden nakup Wolverhamptona: Španski nogometni reprezentant Jonny Otto je podpisal dolgoročno pogodbo z Wolverhamptnom. V prvi polovici sezone je 24-letni branilec za volkove nastopal kot posojen igralec Atletica Madrida, z angleškim prvoligašem pa je zdaj podpisal pogodbo do leta 2023. Angleški klub je za njegov prestop odštel rekordnih 21 milijonov evrov odškodnine.

Miha Zajc blizu turškega velikana: Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc je blizu prestopa v turški Fenerbahče, poroča Sky Sport Italia. Isti vir navaja, da ga je Empoli voljan pustiti iz svojih vrst za odškodnino v vrednosti 6,5 milijona evrov, v prestop pa je vključen tudi turški igralec Salih Ucan, ki je od lanskega poletja na posoji pri tem italijanskem klubu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.