Zadnji dve tekmi zgolj formalnost

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v četrtem kroggu drugega dela evropskega pokala izgubili z Nižnim Novgorodom s 74:81 (18:30, 38:45, 58:63).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani, ki v drugem delu še nimajo zmage, so dva kroga pred koncem izgubili tudi teoretične možnosti za preboj v osmino finala. Tako bosta zadnji dve tekmi le formalnega značaja; naslednji teden doma proti slovitemu Maccabiju iz Tel Aviva in 10. februarja pri Unicsu v Kazanu.

Glede na to, da so zeleno-beli nastopili brez treh standardnih igralcev - Ronaldsa Zakisa, Gregorja Hrovata in Mitje Nikolića - so se favorizirani domači zasedbi dobro upirali. V prvem polčasu so si sicer privoščili delni izid 0:16, ki je Nižni Novgorod pripeljal do prednosti 14 točk, v nadaljevanju pa so zaostanek ujeli in na začetku zadnje četrtine za kratko tudi povedli (64:63)

 V zaključku so imeli domači vseeno dovolj kakovosti, predvsem pa razpoloženega Victorja Rudda (28 točk, indeks 31), da so zanesljivo prišli do druge zmage v drugem delu.

Največ točk za Union Olimpijo je dosegel kapetan Saša Zagorac (18 točk, za dve točki 9:10, trojke 0:5), 14 jih je zbral Sava Lešić (met iz igre 5:7), 12 Vasilije Vučetić (met za dve točki 6:7) in 11 Miha Lapornik (5 podaj).

EuroCup, top 32, 4. krog:

Nižni Novgorod : Union Olimpija 81:74 (63:58, 45:38, 30:18)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.