Zadnji kokpit Liuzziju

Foto: Žurnal24 Italijan Tonio Liuzzi bo do prvih točk pomagal ekipi Hispanie Cosworth. (Foto: R
Zapolnil se je še zadnji prosti kokpit za sezono 2011. Vitantonio Liuzzi, lani dirkač Force Indie, bo dirkal s Hispanio, ki bo svoj novi dirkalnik prvič preizkusila šele v petek, predzadnji testni dan.
Oglej si celoten članek

Hispania Cosworth, najslabša ekipa prvenstva formule 1, je potrdila, da bo ob Indijcu Narainu Kartikejanu zanje letos dirkal še izkušeni Italijan Vitantonio Liuzzi. Februarja je lani dirkač Force Indie za svoje novo moštvo že testiral. "Zelo sem vesel, da sem podpisal s Hispanio. Nikoli nisem izgubil upanja za sedež v formuli 1. Vem, da imam izkušnje in prave atribute za to mlado in ambiciozno ekipo. Čaka me nov izziv in to me veseli. Čaka me trdo delo, da razvijemo naš novi dirkalnik," je ob podpisu pogodbe dejal Liuzzi.

Foto: Žurnal24

Čeprav se je ekipa zanimala za dirkača, ki bi v ekipo prinesel veliko sponzorskega denarja, so na koncu vendarle izbrali nekoga z več izkušnjami. "Tonia poznam že vrsto let, saj je z mano dirkal že v nižjih kategorijah. Je zelo profesionalen dirkač in bo ekipi prinesel veliko dobrega," meni vodja moštva Colin Kolles. "Prepričan sem v njegove zmožnosti, da lahko pomaga pri razvoju dirkalnika, in da bi ta postal hitrejši." Ekipa, ki je za zdaj pokazala le svoje nove barve, bo novi dirkalnik F111 prvič preizkusila šele v petek, predzadnji testni dan pred prvo dirko, ki bo čez 14 dni v Melbournu.

Celotna dirkaška posadka za sezono 2011:

Red Bull Renault: Sebastian Vettel in Mark Webber
McLaren Mercedes: Lewis Hamilton in Jenson Button
Ferrari: Fernando Alonso in Felipe Massa
Mercedes: Michael Schumacher in Nico Rosberg
Renault: Nick Heidfeld (menjava za Roberta Kubico) in Vitalij Petrov
Williams Cosworth: Rubens Barrichello in Pastor Maldonado
Force India Mercedes: Adrian Sutil in Paul di Resta
Sauber Ferrari: Kamui Kobajaši in Sergio Perez
Toro Rosso Ferrari: Sebastien Buemi in Jaime Alguersuari
Malezijski Lotus Renault: Heikki Kovalainen in Jarno Trulli
Virgin Cosworth: Timo Glock in Jérôme d'Ambrosio
Hispania Cosworth: Narain Karthikejan in Vitantonio Liuzzi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.