Zadnji krog odločil zmagovalko

Foto: Epa
Foto: Epa
Mäkäräinenovi zasledovalna tekma v Hochfilznu.
Oglej si celoten članek

Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka zasledovalne tekme na deset kilometrov svetovnega pokala biatloncev v Hochfilznu. Finka je bila najboljša kljub temu, da je zgrešila tri strele, drugouvrščeno Slovakinjo Paulino Fialkovo, ki je zgrešila dvakrat, je premagala za sekundo in pol. Tretje mesto je zasedla Italijanka Dorothea Wierer, ki je s štirimi zgrešenimi streli zaostala dve sekundi in osem desetink.

Preiskava Avstrijska policija poiskala ruske biatlonce

Po zadnjem streljanju je sicer vodstvo prevzela Poljakinja Monika Hojnisz, a v zadnjem krogu ni mogla slediti ritmu najhitrejših in je tekmo končala na četrtem mestu. Zadnji krog pa je izjemno hitro odtekla prav današnja zmagovalka, ki sicer ni imela najbolje pripravljenih smuči, a je v zadnjem krogu vseeno pridobila dve mesti in se veselila nove zmage.

Biatlon Rezultat kariere za mlado Slovenko

Edina slovenska predstavnica Urška Poje je zasedla 46. mesto, zgrešila je tri strele, zaostala pa tri minute in 33 sekund.

Ob 14.45 se bo v Hochfilznu začela še moška zasledovalna tekma na 12,5 kilometra. Na startu bosta od Slovencev Jakov Fak in Klemen Bauer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.