Zadnji prosti trening McLarnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Veliki nagradi Abu dabija vsi znova pričakujejo velik boj med edinima kandidatoma za naslov svetovneha prvaka. A na treningih je dobro formo pokazal tudi McLaren.
Oglej si celoten članek

Po štirih zaporednih zmagah ima Sebastian Vettel (Red Bull) 13 točk prednosti pred Fernandom Alonsom (Ferrari). V preteklosti je dirkališče Yas Marina sicer bolj ustrezalo rdečim bikom kot pa poskočnemu konjičku, čeprav je Nemec v pretekli sezoni tu moral odstopiti. Podoben scenarij bi tokrat lahko tehtnico že zelo zgodaj nagnil na eno ali drugo stran.

Še dolga pot

Če govorimo o osvojitvi svetovnega prvenstva, je bila Indija za nas znova velik korak v pravo smer, a vseeno se lahko še marsikaj spremeni. Do konca je še dolga pot, v tej sezoni pa smo že videli, da se lahko vse hitro postavi na glavo,” je kljub zmagovalni formi previden Vettel. Ta lahko po koncu sezone postane najmlajši dirkačs tremi naslovi svetovnega prvaka. Uspešen je bil že lani in predlani.

Korak naprej

Prav tako se za tretjo lovoriko poteguje Alonso. “Upam, da bomo v soboto in nedeljo konkurenčnejši Red Bullu. Pred nami so še tri dirke, mi pa moramo nadoknaditi nekaj točk. Glavni cilj je tako uvrstitev pred Vettla. Če bi ob tem še zmagal, bi bilo to še toliko boljše. A za kaj takega je treba storiti korak naprej. Trenutno ne moremo zmagovati,” pravi Španec.

Do roba

Na veliki nagradi Abu Dabija visoko uvrstitev pričakuje tudi Lewis Hamilton (McLaren), ki je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopil že lani. “Vedno uživam na tej dirki. Tukaj dirkalnik vselej potiskaš do roba zmogljivosti. To mi je zelo všeč. Sem optimističen, da nam bo uspela dobra dirka,” pravi Britanec, ki se po sezoni seli k Mercedesu, od McLarna pa se želi posloviti na čim boljši način. V skupni razvrstitvi sta od njega boljša še tretji Kimi Räikkönen (Lotus) in četrti Mark Webber (Red Bull).

Po lokalnem času se bo dirka jutri začela ob 17., po srednjeevropskem pa ob 14. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.