Zadovoljen s skoki, z rezultatom pač ne

Foto: EPA
Foto: EPA
Severin Freund je veliki zmagovalec uvodne tekme novoletne turneje v Oberstdorfu. Nemški skakalec je v skupnem seštevku znižal zaostanek za vodilnim Petrom Prevcem.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je novoletno turnejo začel udarno, saj je bil v Oberstdorfu najboljši na treningu, v kvalifikacijah, poskusni seriji in prvi polovici uvodne preizkušnje. 

Na žalost se mu je zataknilo v finalni seriji, v kateri sta ga z odličnima skokoma premagala Severin Freund (137,5 m) in Michael Hayböck (139 m).

A Prevc je z razpletom lahko upravičeno zadovoljen. S tretjim mestom je napovedal resno kandidaturo za zmago na novoletni turneji, obenem pa je še vedno trdno v vodstvu v skupnem seštevku za svetovni pokal, kjer ima zdaj 125 točk prednosti pred Freundom. Nemec se je veselil prve zmage na novoletni turneji in napovedal konec avstrijske prevlade, ki traja vse od sezone 2008/2009. Branilec naslova je Stefan Kraft, ki je na prvi tekmi osvojil sedmo mesto.

''Lepo je. Tako meni kot drugim je všeč, da smo že na prvi tekmi izpolnili željo po domači zmagi. Vzdušje je bilo izjemno, še posebej med predvajanjem državne himne. Tudi drugi člani ekipe so se dobro odrezali. Podelitvena slovesnost je bila nekaj posebnega. Pogoji so bili dokaj stabilni, proti koncu pa je postajalo vse bolj hektično. Vesel sem bil, da sem do takrat že opravil s skokom,'' je povedal Freund.

Z razpletom tekme je bil zadovoljen tudi najboljši Avstrijec Hayböck, ki se je s skokom v finalni seriji zavihtel na drugo mesto. ''Z drugim mestom sem več kot zadovoljen. Tega nisem pričakoval. Pogoji me niso motili. Morda je pomagalo, da sem za božič obiskal cerkev. Moji skoki so vse boljši, rezultat popoln,'' je povedal Avstrijec.

Slovenski šampion je bil s skoki zadovoljen, z rezultatom nekoliko manj. S tretjim mestom se je končala njegova serija treh zaporednih zmag na tekmah za svetovni pokal.

''Težko je bilo za vse. Spreminjanje vetra v finalu je vse skupaj še otežilo. Zadovoljen sem s svojimi skoki, nisem pa preveč zadovoljen z rezultatom. Tretjič sem bil tretji v Oberstdorfu. Vzdušje tukaj je vedno lepo. Rad skačem pred veliko množico. Takrat je vloga smučarskega skakalca še bolj zabavna,'' je povedal lastnik rumene majice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.