Zadovoljstvo v slovenskem taboru

Foto: Epa peter prevc
Poljski smučarski skakalci so zmagovalci ekipne tekme poletne velike nagrade v Wisli na Poljskem.
Oglej si celoten članek

Z drugim mestom so se izkazali Slovenci Timi Zajc, Peter Prevc, Tilen Bartol in Anže Lanišek. Za Poljaki so zaostali 58,4 točke. Na tretjem mestu so končali Norvežani.

Na začetku sezone je najboljšo pripravljenost pokazal Poljak Kamil Stoch, ki je v prvi seriji pristal pri 128,5 metra, v drugi pa pri 134,5 metra.

Od Slovencev se je najbolj izkazal Zajc s skokoma 128 in 129 metrov. Prevc je pristal pri 120 in 128 metrih, Bartol pri 129,5 in 126,5 metra. Lanišek je zbral 121,5 metra in 126 metrov.

To so prve stopničke za Slovenijo na tekmah poletne velike nagrade po Čajkovskem, ko so bili slovenski orli na drugem mestu. V Wisli je bila Slovenija nazadnje na zmagovalnem odru pred tremi leti, prav tako druga, leta 2013 je bila tretja, leta 2012 pa je ugnala vso konkurenco.

Tekma v Wisli je bila prva za poletno veliko nagrado. V nedeljo ob 17.30 bo še posamična preizkušnja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.