Žagar drugi, skupno peti

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski speedwayist Matej Žagar je na deveti dirki sezone svetovnega prvenstva v poljskem Gorzowu osvojil drugo mesto.
Oglej si celoten članek

Matej Žagar je z novimi 16 točkami tudi krepko izboljšal svoj izkupiček v skupnem seštevku SP, kjer je zdaj na petem mestu. Na domači dirki je danes zmagal Bartosz Zmarzlik, še en Poljak Krzysztof Kasprzak je bil tretji. Žagar je v rednem delu dirke od petih voženj dobil tri, enkrat je bil drugi, enkrat pa je ostal brez točk, tako da se je z 11 točkami kot tretji uvrstil v polfinale.

V polfinalu je slovenski prvak prepričljivo ugnal Danca Michaela Jepsena Jensena in se zanesljivo uvrstil v finale, kjer se je meril z domačinoma Kasprzakom in Zmarzlikom. Finale je Žagar odlično začel, a so vožnjo zaradi padca Danca prekinili, v ponovljeni odločilni vožnji pa je moral slovenski dirkač priznati premoč le Zmarzliku. Za najboljšega slovenskega dirkača je bil današnji finale na njegovem domačem stadionu (v Gorzowu nastopa za klub v poljski ligi) tretji v sezoni, v finskem Tampereju je zmagal, v Pragi pa je bil tretji.

Skupno ima v SP Američan Greg Hancock zdaj 112 točk, poškodovani Britanec Tai Woffinden je drugi z 98 točkami, tretji Danec Nicki Pedersen pa jih ima 93. Pred Žagarjem je na četrtem mestu še Kasprzak z 92.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.