Žagar le ostaja med elito

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski speedwayist Matej Žagar bo tudi v sezoni 2017 nastopal med elito tega športa.
Oglej si celoten članek

Skupno devetouvrščeni tekmovalec minule sezone je dobil posebno povabilo oziroma wild card za nadaljnje sodelovanje v seriji Grand Prix. Ob Mateju Žagarju so posebna povabila dobili še Rus Emil Sajfutdinov, Danec Nicki Pedersen in Poljak Maciej Janowski.

Pred tem si je avtomatsko uvrstitev v elitno speedwaysko tekmovanje zagotovila najboljša osmerica minule sezone, in sicer svetovni prvak Greg Hancock (ZDA), Tai Woffinden (VBr), Bartosz Zmarzlik (Pol), Chris Holder (Avs), Jason Doyle (Avs), Piotr Pawlicki (Pol), Antonio Lindback (Šve) in Niels-Kristian Iversen (Dan).

Kader za sezono 2017 dopolnjujejo še najboljši iz septembrskega izziva za Grand Prix, to so Patryk Dudek (Pol), Martin Vaculik (Slk) in Fredrik Lindgren (Šve).

Rezervisti so Danec Peter Kildemand, ki je na začetku minule sezone slavil na dirki v Krškem, Nemec Martin Smolinski in Avstralec Max Fricke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.