Žagar tretji v Cardiffu

Foto: mediaspeed Matej Žagar
Slovenski speedwayist Matej Žagar je na dirki serije grand prix v Cardiffu osvojil tretje mesto.
Oglej si celoten članek

Za Mateja Žagarja je bil to prvi finale sezone. Zmagal je Poljak Maciej Janowski, za katerega je to druga zmaga zaporedoma, pred Avstralcem Jasonom Doylom.

Žagar je dirko za VN Velike Britanije začel izvrstno, saj je zmagal v četrti in peti dirki večera, v 12. je bil drugi, v 14. vožnje ni dokončal, v 19. pa je bil tretji. Finale pa si je izboril z drugim mestom v drugi polfinalni skupini.

V finalu, njegovem prvem po lanskem oktobru, je startal povsem z zunanjega položaja, malce slabše začel, nato pa po odstopu dotlej suverenega Poljaka Bartosza Zmarzlika prišel do tretjega mesta.

V skupni razvrstitvi vodi Jason Doyle z 78 točkami, Žagar pa je deveti z 48. Za osmouvrščenim Slovakom Martinom Vaciulikom zaostaja le še točko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.