Žagar zanesljivo v finale

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar je sinoči v italijanskem Terenčanu pri Vidmu uspešno nastopil v polfinalu kvalifikacij svetovnega prvenstva za sezono 2018.
Oglej si celoten članek

S tretjim mestom se je Matej Žagar zanesljivo uvrstil v finale, ki bo v ruskem Togliattiju 19. avgusta. V kvalifikacijah za SP nastopajo številni najboljši vozniki na svetu, tudi tisti, ki v tej sezoni vozijo med elito v seriji Grand Prix. 

V naslednjo sezono se namreč neposredno uvrsti le prva osmerica najboljših po končani sezoni, zato ima veliko dirkačev "načrt B" in se udeležujejo kvalifikacij, ki po finalu omogočajo uvrstitev v SP še trem voznikom.

Predzadnji del naloge je v Terenčanu odlično opravil tudi Žagar. Za presenetljivim zmagovalcem Britancem Craigom Cookom, ki je premagal številne bolj izkušene tekmece, je bil drugi Čeh Vaclav Milik, ki je na zadnji dirki za SP v Pragi s posebnim povabilom prišel do stopničk, v boju za tretje mesto pa sta se v dodatni vožnji merila Žagar in Poljak Przemyslaw Pawlicki, boljši je bil Slovenec.

Dudek trepetal do konca

V finale je iz Terenčana vodilo prvih sedem mest, v Rusijo pa so se uvrstili še Danec Peter Kildemand, svetovni mladinski prvak Avstralec Max Fricke ter vodilni v letošnjem SP, Poljak Patryk Dudek, ki pa je trepetal za uvrstitev naprej vse do konca, saj je šele po dodatni vožnji ugnal Danca Michaela Jepsena Jensena.

Drugi polfinale je bil v petek v nemškem Olchingu, tudi tam si je finale zagotovila sedmerica. V Rusijo bodo tako za uvrstitev v SP 2018 dirkali Danec Leon Madsen, Poljak Piotr Pawlicki, Nemec Martin Smolinski, Poljak Adrian Miedzinski, Slovak Martin Vaculik, Nemec Kai Huckenbeck, Poljak Mateusz Szczepaniak, Britanec Craig Cook, Čeh Vaclav Milik, Slovenec Matej Žagar, Poljak Przemyslaw Pawlicki, Danec Peter Kildemand, Avstalec Max Fricke, Poljak Patryk Dudek, ruski prireditelji pa bodo na dirko povabili še dva dirkača.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.