Zagorele tri skakalnice, policija sumi na požig

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Poškodovanih ni bilo, po prvih ocenah naj bi bilo škode za približno 100.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Požar neznanega vzroka je močno poškodoval tri manjše skakalne objekte v nemškem Biberschlagu, kjer vsakodnevno trenirajo člani skakalnega kluba SV Biberau. V klubu so nad izgubo pretreseni, saj so pred kratkim pridobili finančna sredstva za posodobitev skakalnega kompleksa.

Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, saj so ognjeni zublji dodobra poškodovali celotno infrastrukturo in povsem uničili plastično doskočišče naprav K-35, K-17 in K-10. "Pokodovani sta tudi zaletni stezi skakalnic K-10 in K-17," je potrdil eden izmed trenerjev skakalnega kluba Felix Beiersdörfer.

Škode je za približno 100.000 evrov, poškodovanih pa na srečo ni bilo. Okoliščine požara preiskuje policija, ki sumi, da je bil ogenj podtaknjen. Kljub hitremu posredovanju gasilcev, ki so za gašenje potrebovali 20 minut, je nastala velika gmotna škoda, v klubu pa upajo, da bodo poškodovane dele sanirali s pomočjo donacij. V ta namen bo odprt transakcijski račun, kjer bodo zbirali prostovoljna sredstva.

"Ostali smo brez besed. Požar je popolnoma uničil naše skakalnice. Objekti, ki so jih naši člani uporabljali vsakodnevno, na žalost niso več uporabni. Policija preiskuje vzroke požara. Zahvaljujemo se gasilcem za učinkovito ukrepanje. Ne bomo obupali, ampak se bomo borili naprej. Hvala vsem za podporo. Trenutno se ukvarjamo z organizacijskimi zadevami. Odprli bomo tudi račun za donacije. Več infromacij kmalu," so spročili iz kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:08 16. Junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.