Zahovič: "Olimpija najslabša ekipa lige!"

Foto: Nino Verdnik Zlatko Zahovi%C4%8D Zahovi%C4%87 Zahovic klop za rezerve sportni direktor %C5%A1
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je po tekmi proti Olimpiji dejal, da so Ljubljančani najslabša ekipa lige. "Če bi igrali proti komurkoli drugemu, bi nocoj izgubili," je dejal Zahovič.
Oglej si celoten članek
Po drugi strani smo imeli veliko sreče, saj smo igrali proti najslabši ekipi v ligi in če ne bi bilo tako, bi gotovo izgubili. Ponavljam - če ne bi igrali proti tako slabi ekipi Olimpije, proti katerikoli drugi slovenski ekipi, bi danes izgubili.
Zlatko Zahovič

Nogometaši Olimpije Ljubljane so lahko po hodnikih Ljudskega vrta proslavljali veliko točko, a nekje v glavi jim verjetno ostaja zavedanje, da bi se lahko ob drugačnem spletu okoliščin veselili tudi vseh treh. Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je takoj po tekmi izrabil svojo priložnost in za državno televizijo izjavil, da je imel Maribor srečo, da je igral "proti najslabši ekipi v ligi". NE SPREGLEJTE POROČILA IN GALERIJE S TEKME V MARIBORU

"Zelo smo  zadovoljni, kajti to je bila daleč najslabša predstava NK Maribora v zadnjem času," je povedal Zahovič. "Po drugi strani smo imeli veliko sreče, saj smo igrali proti najslabši ekipi v ligi in če ne bi bilo tako, bi gotovo izgubili. Ponavljam - če ne bi igrali proti tako slabi ekipi Olimpije, proti katerikoli drugi slovenski ekipi, bi danes izgubili," je bil oster Zahovič. V slogu svojega dobrega znanca Joséja Mourinha je kot kaže slabšo predstavo vijoličastih skušal skriti z opozarjanjem na nemoč njihovih večnih rivalov.

"Imamo najmlajšo ekipo v ligi. Vzponi in padci so sestavni del in igralci imajo pravico na en slab dan. Točka je danes zelo velika in še enkrat ponavljam - če ne bi igrali proti najslabši ekipi v ligi bi danes izgubili," je še tretjič ponovil Zahovič. Trener Darko Milanič je bil veliko bolj spravljiv: "Mislim, da je glede na prikazano danes točka realna. Tekma je šla od samega začetka v to smer, da je najbolj dišalo po remiju. Imamo zelo mlado ekipo. Nujno je, da pride tudi do tega, da ne blestimo na vsaki tekmi. Moramo biti realni, zgoditi se mora tudi takšna tekma. Delamo zelo dobro, rabimo potrpljenje in moramo se zavedati, da je pred nami še težka pot," je povedal nekdanji reprezentančni kapetan.

Kosič: "Lahko smo z naskokom najboljši v tej ligi!"
Trener Olimpije Dušan Kosič ni skrival prikritega razočaranja nad točko, ki bi kaj lahko bile tudi tri. "Že pred tekmo sem govoril, da smo prišli po tri točke v Maribor. Mislim, da smo bili premalo pogumni, da bi vzeli vse tri, čeprav, roko na srce, fantom nimam kaj zameriti. Srčno so se borili, bili smo neodločni v teh zadevah, ki so se nam ponujale iz protinapadov. Nismo našli pravih rešitev, da bi kaznovali Maribor in šli s tremi točkami v Ljubljano," je dejal Kosič.

Zmaji so na zelenici Ljudskega vrta začeli z dodobra premešano postavo in le enim pravim napadalcem, mladim Adnanom Bešićem. "Fantje so mladi, neizkušeni, to je za njih tudi dragocena izkušnja," je nadaljeval Kosič. "Danes nam je ta malenkost zmanjkala za zmago. Toda jaz sem nanje ponosen, danes so pokazali, da si zaslužijo zeleni dres. Še naprej bomo delali s temi fanti, ker si zaslužijo tudi višje cilje in več energije. S tem bomo nadaljevali."

Moje razmišljanje je, da smo lahko z naskokom najboljši v tej ligi, kar pa nam zaenkrat še ne uspeva dokazati. Verjamem, da bomo prišli na ta nivo.
Dušan Kosič

Še sveži ljubljanski trener za razliko od Zahoviča sicer že dolgo časa poudarja, da vidi svoje moštvo na vrhu lige. "Že na začetku smo se zmenili, da bo imel do zime vsak možnost dokazati, da si zasluži dres Olimpije. Na vseh tekmah, ki smo jih do sedaj odigrali, nismo bili v podrejenem položaju. Moje razmišljanje je, da smo lahko z naskokom najboljši v tej ligi, kar pa nam zaenkrat še ne uspeva dokazati. Verjamem, da bomo prišli na ta nivo," je še zaključil Kosič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.