Zahović prvo ime štajerskega derbija

Foto: NK Maribor/Facebook
Foto: NK Maribor/Facebook
V okviru sobotnega sporeda elitne slovenske nogometne lige so bile odigrane tri tekme.
Oglej si celoten članek

Gledalci v Ljudskem vrtu so prišli na svoj račun. Spremljali so razburljivo predstavo moštev Darka Milaniča in Dušana Kosića. Na koncu je bil boljše volje prvi, saj je njegov varovanec Luka Zahović s tremi zadetki pokopal Celjane in poskrbel za prvo zmago Maribora (3:2) v zadnjih petih obračunih s Celjani. Mariborčani so se s 15. zmago znova prebili pred Domžalčane na drugo mesto, Celjani pa po devetem porazu ostajajo na petem mestu.

Približno 3500 navijačev je v Ljudskem vrtu v prvem polčasu videlo zanimiv obračun in dva zadetka, po enega v vsaki mreži. Mariborčani so povedli v 16. minuti, ko je po podaji Dina Hotića zadel Luka Zahović. Ta je dobro sprejel žogo, se otresel Dušana Stojinovića, preigral še Metoda Jurharja in zadel za 1:0.

Celjani so izenačili v 25. minuti, ko sta z dvojno podajo Jucie Lupeta in Rudi Požeg Vancaš izigrala obrambo, slednji pa je nato z natančnim udarcem premagal Jasmina Handanovića. Ta je bil na preizkušnji tudi v 42. minuti, ko so imeli Celjani kar tri igralce v protinapadu proti enemu mariborskemu, za strel se je odločil kar Stojinović, toda ni spravil žoge mimo domačega čuvaja mreže. Gosti so prek Lupete sicer dosegli še en zadetek, a je bila žoga pred tem že zunaj igrišča, Mariborčani pa so tudi imeli še kar nekaj priložnosti za zadetek. Že v tretji minuti je poskusil Marcos Tavares z glavo, a je bil Jurhar na mestu, v sedmi je Tavares zgrešil cilj, v 31. pa je Zahović žogo spodkopal čez vratarja, a je ta zadela vratnico, odbito žogo pa je Martin Kramarič poslal v Stojinovića.

Prva liga TS Ibričić ostaja v Domžalah

Kmalu po začetku drugega polčasa so domači znova povedli, spet - četrtič v sezoni - je bil uspešen Zahović, ki je v mrežo spravil odbito žogo po strelu Aleksa Pihlerja z glavo. Celjani so po golu imeli nekaj pobude, a je bila ta bolj ali manj jalova z le nekaj nenevarnimi streli. Sledile so minute Maribora, ki jih je ta unovčil za povečanje vodstva. Ob neodločnem Stojinoviću je po podaji Pihlerja v protinapad tekel Zahović, ga prehitel in nato spretno z leve strani žogo med nogama Jurharja poslal v mrežo. 

V 84. minuti je imel priložnost za povišanje prednosti Jasmin Mešanović, a na koncu v kazenskem prostoru zgrešil vrata Celja. V 89. minuti je z diagonalnim strelom malce z leve strani celjski zaostanek zmanjšal Lupeta, takoj zatem pa je na drugi strani do strela iz bližine prišel Kramarič, a mu žoge ni uspelo spraviti v mrežo, tako da je ostalo pri 3:2.

Knapi utrjeni na četrtem mestu

Foto: Facebook Rudar Aluminij

Igralci velenjskega Rudarja so v tretjem sezonskem obračunu z Aluminijem drugič zmagali (4:2), potem ko se je prva tekma v Velenju končala brez zmagovalca. Tokrat pa so bili knapi boljša ekipa, po dvakrat sta zadela Dominik Radić in Djair Parfitt-Williams in tako prispevala levji delež k 12. zmagi, s katero so se na četrtem mestu za štiri točke oddaljili petouvrščenemu Celju. Aluminij po 14. porazu ostaja osmi.

Rudar je tekmo dobro začel. V peti minuti je prvo priložnost zapravil Leon Črnčič, ko je povsem neoviran zgrešil s strelom z glavo. Dve minuti pozneje pa so izbranci Marjana Pušnika povedli. Po napaki domače vrste je do žoge prišel Dominik Radić, prišel do strela približno 12 metrov od vrat in malce z desne strani z nizkim diagonalnim ugnal Matijo Kovačića.

V osmi in 11. minuti so imeli domači priložnosti za podvojitev prednosti, a je Djair Parfitt-Williams najprej z roba kazenskega prostora malce zgrešil, zatem pa je bil znova z glavo neuspešen Črnčič. Potem so nekaj obetavnih napadov izpeljali tudi gosti, a niso bili posebej nevarni, zato pa so Velenjčani znova zagrozili v 32. minuti, ko je Jaka Bijol s strelom z glavo meril le malce previsoko. Dve minuti zatem pa se je znašel v vlogi podajalca pri drugem zadetku Rudarja. Tega je sicer znova dosegel Radić, ki je pobegnil Josipu Zebi in Denisu Šmeju. Za Radića je bil to četrti gol v sezoni.

Na 3:0 je že v 47. minuti povišal Parfitt-Williams, ki je s približno 14 metrov z leve strani žogo poslal tik ob nasprotno vratnico. Nekaj upanja gostom je v 49. minuti povrnil Ibrahim Mensah, ki je po podaji Francesca Tahiraja žogo poslal v mrežo le malce z desne strani za svoj sedmi zadetek v sezoni. Zadetek pa Kidričanov ni posebej zbudil, Velenjčani so namreč prevladovali, bili nevarnejši in v 62. minuti znova pobegnili za tri zadetke, ko je po zmedi v kazenskem prostoru iz bližine zadel Parfitt-Williams. Zato pa so gosti po tem zadetku hitro odgovorili, na 4:2 so se približali v 65. minuti, ko je po podaji Siyarja Kepirja sam pred vratarja prišel Tahiraj. To pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, do konca tekme so gostitelji bolj ali manj brez večjih težav nadzorovali potek tekme in sami imeli še nekaj priložnosti.

Osuji osrečil Goričane na "domačem gostovanju"

Foto: Facebook ND Gorica Ankaran-Hrvatini

Nogometaši Gorice so še četrto prvenstveno tekmo zaporedoma neporaženi. Junak tekme proti moštvu Ankaran-Hrvatini (0:2) je bil Bede Osuji, ki je dosegel oba zadetka. Gorica se je po deveti zmagi utrdila na šestem mestu, Ankarančani, ki so večino tekme igrali z igralcem manj, pa po 16. porazu ostajajo zadnji.

Novogoričani so bili v prvem polčasu podjetnejši tekmec, posebej po izključitvi Aristotelesa Romera že v 18. minuti, ko je pordečel zaradi nevarnega starta s podplatom proti Urošu Celcerju. To je bila že četrta izključitev Ankarana na zadnjih dveh tekmah. Sicer pa so že šest minut pred tem Novogoričani izpeljali najbolj nevarno akcijo polčasa, ko je povsem neoviran z glavo streljal Leon Marinič, a bil malce premalo natančen. Podobna priložnost se je v 42. minuti ponudila še Donatusu Edafeju, a je žogo zadel z ramenom namesto z glavo, tako da je ostalo pri 0:0, tako kot tudi po nekaj manj nevarnih strelih pred tem.

Tudi v uvodu drugega polčasa so prevladovali Novogoričani, a znova niso znali najti lukenj v obrambi tokratnih gostiteljev v novogoriškem športnem parku. V 57. minuti pa so vendarle kronali premoč. Miha Gregorič je z desne strani podal v osrčje kazenskega prostora, od koder je močno streljal Bede Osuji in zadel za 1:0 in svoj četrti gol sezone.

Po zadetku so kljub igralcu manj Ankarančani nekajkrat opozorili nase, nevaren je bil strel Čazima Suljića v 78. minuti, ko je meril le malce previsoko s strelom od daleč. Le malce zatem je zagrozil še Matej Zemljak, a je z desne strani zadel le zunanji del mreže. V 82. minuti pa je z izvrstnim posredovanjem še višje novogoriško vodstvo preprečil Primož Bužan, ki je žogo po strelu Amela Džuzdanovića iz bližine odbil čez gol. A že po sledečem kotu je znova klonil, povsem sam je sredi kazenskega prostora ostal Osuji in drugič na tekmi zadel za končnih 2:0.

Prva liga TS, 26. kolo:

Ankaran-Hrvatini - Gorica 0:2 (0:0)
Osuji 57., 83.
RK: Romero (Ankaran) 18.

Maribor - Celje 3:2 (1:1)
Zahović 16., 49., 69.; Požeg Vancaš 25., Lupeta 89.

Rudar Velenje - Aluminij 4:2 (2:0)
Radić 7., 34., Parfitt-Williams 47., 62.; Mensah 49., Tahiraj 65.

Nedelja:
Krško - Olimpija Ljubljana
Domžale - Triglav Kranj

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 59 točk
2. Maribor 52
3. Domžale 49 (-1)
4. Rudar Velenje 40
5. Celje 36
6. Gorica 31
7. Krško 26 (-2)
8. Aluminij Kidričevo 21
9. Triglav Kranj 15 (-1)
10. Ankaran-Hrvatini 13

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.