Zahoviča udarili po žepu

Foto: Saša Despot Zlatko Zahovič
Disciplinski sodnik NZS Jernej Klarič je zaradi komentiranja sojenja na srečanju med Mariborom in MIK CM Celjem kaznoval športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahoviča. Kazni tudi za oba kluba.
Oglej si celoten članek

Dogajanje med in po tekmi med Mik CM Celjem in Mariborom je povzročilo največ dela disciplinskemu sodniku Nogometne zveze Slovenije Jerneju Klariču, in sicer pri določanju kazni po devetem kolu PrveLige Telekoma Slovenije. Z denarnimi globami je kaznoval tako oba kluba kot športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča. Drugi klubi so morali plačati kazni zaradi rumenih kartonov, dva igralca pa sta dobila prepoved nastopanja na eni tekmi.

Zahovič ob 640 evrov
Mik CM Celje bo moral plačati 360 evrov zaradi petih rumenih in enega rdečega kartona. Maribor bo prav tako moral odšteti enako vsoto zaradi šestih rumenih kartonov, poleg tega pa še dodatnih 1800 evrov zaradi nešportnega vedenja navijačev in metanja pirotehničnih sredstev. Celjani bodo ob 1400 evrov zaradi nešportnega vedenja navijačev (lomljenja in metanja stolov). Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič bo moral plačati 640 evrov, Klarič pa je kazen utemeljil z Zahovičevim nešportnim vedenjem, saj je ob polčasu kritiziral sojenje, žugal, žalil in grozil glavnemu sodniku, kar je ponovil tudi po tekmi, neupravičeno pa je tudi vstopil v sodniško slačilnico.

Nafta bo plačala 360 evrov zaradi šestih rumenih kartonov, igralec Interblocka Martin Pregelj in nogometaš Celja Jure Travner pa ne bosta smela nastopiti na tekmi naslednjega kola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.