"Stanje je bilo odlično, a te bolezni so zahrbtne"

Foto: Epa
Foto: Epa
Srbski nogometni strateg bo zaradi nevarnosti ponovitve bolezni moral na preventivno zdravljenje v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Trener italijanskega nogometnega prvoligaša Bologne Siniša Mihajlović, ki so mu leta 2019 diagnosticirali levkemijo, je danes sporočil, da bo zaradi nevarnosti ponovitve bolezni znova hospitaliziran.

"Stanje remisije, umiritve bolezni po presaditvi kostnega mozga oktobra 2019, je bilo odlično, a so te bolezni žal zahrbtne. Zadnje analize so pokazale tveganje za ponovitev. Da bi se temu izognil, bom moral znova na terapijo v bolnišnico," je na novinarski konferenci razlog za svojo prihodnjo odsotnost s trenerske klopi Bologne pojasnil 53-letni srbski strateg.

Foto: Profimedia Siniša Mihajlović "Tokrat ne bom poskušal z drsečim startom na nasprotnika, ki mi želi pobegniti. To bom predvideval že vnaprej in mu ne bom dovolil, da me prehiti," je v nogometnem žargonu boj z limfomom opisal karizmatični trener.

Nekdanji jugoslovanski reprezentant, veljal je za enega najboljših izvajalcev prostih strelov svoje generacije, bo prihodnji teden sprejet v bolnišnico Sant'Orsola v Bologni.

Ko je leta 2018 prispel v Bologno, je ekipo, ki ji je grozila selitev v drugo ligo, spravil na deseto mesto. Bologna je v naslednjih dveh sezonah končala na 12. mestu, kar je tudi trenutno mesto zasedbe v serie A.

Nogometaš iz okolice Vukovarja je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zaslovel predvsem v dresu Crvene zvezde, nato je odšel v Italijo, kjer je igral za Romo, Sampdorio, Lazio in milanski Inter.

Z Apeninskim polotokom je ostal povezan tudi kot trener. Pred vnovičnim prihodom na klop Bologne je vodil Milan, Torino, Fiorentino, Sampdorio in Catanio, pa tudi Sporting Lizbono in reprezentanco Srbije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.