Zahvala predsednika Olimpije

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je po 21 letih znova slovenski državni prvak. Zadovoljni predsednik Milan Mandarić se je zahvalil navijačem za podporo.
Oglej si celoten članek

Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je za podporo najprej zahvalil navijačem z besedilom na uradni spletni strani kluba, pozabil pa ni niti na trenerje, ki so pred Rodolfom Vanolijem sedeli na ljubljanski klopi. Zahvalo so si med drugimi prislužili tudi igralci, nekdanji športni direktor, pokrovitelji, mediji in župan. Poslovnež, ki je poleg kopice angleških klubov nekaj časa vodil tudi koperskega prvoligaša, je pred to sezono na čelu kluba sicer nasledil Izeta Rastoderja.

Zahvalo objavljamo v celoti:

Lansko jesen se je zdelo nemogoče, toda uspelo nam je! Po 21. letih se naslov nogometnega prvaka vrača v Ljubljano. V soboto, 14. maja so se z zmago v Velenju in s tem z osvojenim naslovom prvaka uresničili naš cilj in naše sanje. Olimpija je prvak!

Zadnje leto je bilo polno izzivov in mnogih nepričakovanih težav. Za nami in za menoj je trnova pot. Toda lansko jesen sem napovedal, da bomo spisali novo zgodbo, in zdaj smo to dosegli. Nič ni lepšega kot izpolniti obljubo. Zato smo zdaj vsi skupaj prejeli najlepšo možno nagrado.

Tega uspeha ne bi dosegli brez vrste podpornikov in prijateljev.

Foto: Saša Despot nogomet Najprej se zahvaljujem navijačem! Vi ste bili tisti, ki ste skozi vso sezono pokazali pošteno in športno navijanje. Tudi ko nam ni šlo, ste nam stali ob strani. Z nekaterimi sem se poveselil že v Velenju in nato v Ljubljani. A rad bi se poveselil z vsemi skupaj. Rad bi videl, da bi v Stožice prišli vsi, ki imate radi Olimpijo. Vsak, ki je del Olimpije in jo ljubi, je dobrodošel. Rad bi videl nasmejane obraze vseh, ki imate radi nogomet in Olimpijo. Ob osvojenem naslovu sem poln veselja in ponosa, in vesel sem, da to lahko delim z vsemi vami, našimi dolgoletnimi ali novimi navijači in podporniki, mladimi, ki se zadnjega naslova prvakov iz Ljubljane sploh več ne spomnite, in starejšimi, ki ste navijali za Olimpijo pred dvajsetimi ali štiridesetimi leti. Zato upam, da boste prihodnji konec tedna prišli na tekmo s Krko, da se bomo skupaj poveselili, prijeli pokal in si razdelili uspeh. To je vaš uspeh.

Posebej se zahvaljujem vsem našim nekdanjim sodelavcem, ki so bili v minulem letu del naše ekipe in ki so vsak po svoje pripomogli, da je Olimpija danes slovenski prvak. Zahvaljujem se našim nekdanjim igralcem in trenerjem - Marijanu Pušniku, Oliverju Bogatinovu, Marku Nikoliću in Radoji Smiljaniću ter našemu nekdanjem športnemu direktorju Ranku Stojiću. Brez njih današnjega naslova ne bi bilo in zato je to tudi njihov dosežek in njihov naslov.

Iskreno se zahvaljujem našemu generalnemu sponzorju Telekomu Slovenije in vsem ostalim sponzorjem, ki so se nam pridružili v zadnjem obdobju. Srčno upam, da se bomo tudi v prihodnje skupaj veselili velikih uspehov naše Olimpije. Zahvaljujem se Nogometni zvezi Slovenije in njenemu predsedniku, g. Aleksandru Čeferinu. Po njegovi zaslugi se je položaj nogometa v Sloveniji izboljšal, razvijajo se projekti in Slovenija in njen nogomet sta tudi zato mednarodno vedno bolj cenjena.

Po 21. letih se naslov prvaka vrača v Ljubljano. Pri našem delu in trudu nam je zadnje leto stalo ob strani tudi mesto Ljubljana in župan, g. Zoran Janković, ki se mu prav tako iskreno zahvaljujem za vso izkazano podporo. Zahvaljujem se tudi zavodu za Šport Ljubljana, še posebej upravitelju športnih objektov Borisu Ferenčaku, ki je z vso predanostjo skrbel, da je bilo na Stožicah in v našem trening centru ŽAK vedno vse pripravljeno za tekme in treninge Olimpije.

Foto: Saša Despot Milan Mandarić Zahvaljujem se vsem medijem in novinarjem, ki so o nas poročali, prenašali naše tekme, komentirali in nas spremljali. Po njihovi zaslugi so naše tekme in informacije prišle do ljubiteljev Olimpije in do ljubiteljev slovenskega nogometa nasploh. Z vsemi sem imel dobre in profesionalne odnose, s svojo ljubeznijo do nogometa pa so pripomogli do boljše nogometne kulture in do še večje popularnosti in kakovosti nogometa.

Prav posebno močno in iskreno zahvaljujem se zahvaljujem celotni ekipi Olimpije. Pri tem mislim na vse nogometaše, ki so se borili in izborili končno zmago. Še posebej velika zahvala gre trenerju Rodolfu Vanoliju, ki se nam je pridružil v izjemno težki situaciji, v kateri pa je pokazal vso svoje trenersko znanje, dal ekipi energijo in podporo v ključnih trenutkih ter popeljal Olimpijo do naslova prvakov. Mislim tudi na vse tiste ob igrišču in v naših službah, ki so v minulem letu pokazali ogromno entuziazma, znanja in dobre volje. Vsi skupaj so pokazali, da njihovo srce skupaj z mojim nenehno bije za Olimpijo. Ta naslov je zato nagrada za vse njihovo delo in požrtvovalnost. Hvala vam!

Moj osebni izziv v prihodnje je vrniti in še bolj okrepiti ljubezen do nogometa, tako v Ljubljani kot v celotni Sloveniji. Želim si dober in pošten nogomet. Skupaj s celotno ekipo, na igrišču in ob njej, si bom prizadeval, da se izboljša in napreduje na vseh ravneh. Zato upam, da bo s tem dosežkom in po tem prvenstvu celotni slovenski nogomet samo še rastel, doma in mednarodno.

Naredil bomo vse, kar je v mojih močeh, da bo Olimpija še uspešnejša. Pred nami so evropski izziv in kvalifikacije za Ligo prvakov. Prihaja Evropa, prihaja nova sezona. Zdaj, ko smo osvojili prvenstvo, ne bomo zaspali na starih lovorikah. Od velikega rivala NK Maribor in ostalih prvoligašev tudi v prihodnje pričakujemo pošten boj na terenu, a dejstvo je, da želimo ostati prvi in se zasidrati na vrhu. Naj bo Olimpija tisto, kar si zasluži in tudi je.

Do sedaj so se nam uresničili vsi naši cilji. Smo na pravi poti in navijačem, partnerjem in podpornikom sporočam, da bodo v prihodnji sezoni gledali še boljšo Olimpijo.

Na koncu naj se zahvalim vsem tistim, ki so kakorkoli pomagali k velikem uspehu Olimpije in ki v sebi nosijo ljubezen do zelene barve. Upam, da ste končno dobili tisto, kar ste si zaslužili. Bodimo vsi skupaj ponosni na našo Olimpijo.

Hvala vam vsem in vidimo se v soboto!


Vaš
Milan Mandarić
Predsednik Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.