Zajc norveško turnejo odprl s tretjim mestom

Foto: Epa Timi Zajc SP Innsbruck
Timi Zajc napovedal dobro skupno uvrstitev na norveški turneji.
Oglej si celoten članek

Timi Zajc, najboljši slovenski skakalec v tej sezoni, je hitro pozabil na slabše uvrstitve na svetovnem prvenstvu. Na začetku norveške turneje je namreč nakazal dobro formo, po prvem skoku turneje Raw Air pa se nahaja na tretjem mestu. Kvalifikacije za nedeljsko tekmo v Oslu namreč že štejejo tudi za skupni seštevek tega tekmovanja.

Tri tisoč švicarskih frankov si je sicer priskočil domači skakalec Robert Johansson, ki je doskočil pri daljavi 132 metra, drugo mesto je z dvema metroma krajšim skokom zasedel Poljak Kamil Stoch. Zajc je bil še dodatnega pol metra krajši. 

Na tekmo so se uvrstili še Domen Prevc na 13. mestu (127,5 m), Anže Lanišek na 28. (120,5 m), Peter Prevc na 33. (120 m) in Žiga Jelar na 35. mestu (118,5 m). Prekratek za najboljšo petdeseterico je bil le Anže Semenič, ki je s 107 metri končal na 65. mestu.

Posamična tekma v Oslu bo v nedeljo ob 14.30, v soboto pa ob isti uri skakalce čaka še ekipna peizkušnja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.