Zaključni pritisk ni bil dovolj

Foto: Žurnal24 Francozi in Urugvajci so svetovno prvenstvo začeli s točko. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Rdeči karton je dvignil veliko prahu. Foto: Žurnal24 Henry Foto: Žurnal24 Ribery in Victorino Foto: Žurnal24 Gourcuff in Perez Foto: Žurnal24 Oscar Tabarez - selektor Urugvaja Foto: Žurnal24 Ludeiro je moral predčasno zapustiti zelenico. Foto: Žurnal24 Japonski sodnik je pokazal rdeči karton Ludeiru. Foto: Žurnal24 K odločitvi ga je zagotovo spodbudil tudi nedavni debakel francoske reprezentanc Foto: Žurnal24 Francoska falanga po koncu tekme Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Domenech in japonski sodnik Foto: Žurnal24 Diego Perez Foto: Žurnal24 Arevalo - Diaby Foto: Žurnal24 Abreu in japonski sodnik
Druga tekma svetovnega prvenstva v JAR in skupine A med Urugvajem in Francijo z izjemo zadnjih minut ni ponudila veliko in srečanje se je posledično končalo s povsem neatraktivnih 0:0.
Oglej si celoten članek

Prvi polčas na srečanju med Francijo in Urugvajem v skupini A ni postregel s preveč bleščečo nogometno predstavo. Nekoliko podjetneje so začeli Francozi, ki so stisnili Urugvajce na svojo polovico, a do pravih priložnosti niso prišli. Zato pa so iz nič udarili Urugvajci, natančenje Diego Forlan, ki je v 16. minuti poskušal z močnim strelom od daleč, francoski vratar Lloris pa je bil na pravem mestu in strel ubranil. A tudi Francozi so si že tri minute kasneje ustvarili lepo priložnost, ko je Gourcuff s prostega strela poskušal presenetiti urugvajskega vratarja Muslera, ta pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Do konca polčasa nobena izmed ekip ni resneje ogrozila nasprotnikovih vrat.

Drugi polčas je postregel s še bolj uspavano igro na obeh straneh. Tako Francozi kot Urugvajci so redko prihajali pred kazenski prostor nasprotnikov. Bolj kot igra je drugi polčas zaznamoval rdeči karton Nicolasa Lodeira, ki je zelenico moral zapustiti slabih deset minut pred koncem dvoboja. Vse to je odprlo več prostora za Francoze, ki so vse pogosteje prihajali pred vrata Muslera. Galski petelini kljub zaključnemu pritisku niso resneje ogrozili Urugvajcev in srečanje se je končalo z 0:0. Po prvem kolu in dveh remijih (tudi JAR in Mehika sta se razšli z neodločenim izidom) v skupini A pa bo dogajanje v tej skupini zagotvo še zelo napeto.

SP v nogometu, skupina A, prvo kolo:

Fancija : Urugvaj 0:0

JAR : Mehika 1:1 (0:0)
Tshabalala (55); Marquez (79)

Lestvica: 1. JAR 1, 2. Mehika 1, 3. Urugvaj 1,4. Francija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.