"Žal mi je, da se je to zgodilo Olimpiji"

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si Jure Balažić
Novomeški kapetan je bil po dvoboju z Olimpijo zadovoljen, čustven, a tudi hkrati rahlo razočaran.
Oglej si celoten članek

Dvoboj med Krko in Petrol Olimpijo, ki ga je v Novem mestu po izenačeni tekmi dobila domača ekipa, je odločal o tem, kdo si bo zagotovil obstanek med elito jadranske lige. 

"Bilo je zelo težko, saj se je videlo v igri obeh ekip. To je bila ena težjih tekem v karieri, odločala je pravzaprav o vsem. Bila je tudi pozno na urniku, zato smo vsi cel dan trepetali, kaj se bo zgodilo," je po zmagi z 62:59 dejal nekdanji slovenski reprezentant in kapetan Krke Jure Balažić.

"Ni enostavno priti iz druge v prvo ABA ligo. Fantje so lani poskrbeli za velik uspeh, letos pa bi si mi z nekoliko manj smole že prej lahko zagotovili obstanek. Žal mi je, da sta dve slovenski ekipi odločali o tem, kdo bo ostal v ligi, a sem vesel, da je uspelo nam. Raje bi videl, da bi izpadla katera druga ekipa. Nisem zadovoljen, da se je to zgodilo Olimpiji. Vendar v športu najprej mislimo nase," je še dodal povratnik iz tujine, ki je pred to sezono zadnjih šest let igral v Turčiji.

ABA Krka in Olimpija v neposrednem obračunu odločili o obstanku

Dvoboj z Olimpijo je bil sicer zanj zelo čustven: "Emotivno sem vezan na Krko. V tujini je vse posel, tu pa ti srce kar nekoliko zaigra, ko te publika tako podpre."

V obeh klubih se bodo zdaj obrnili k državnemu prvenstvu. "Jaz sem prepričan, da nam bo zdaj nekoliko lažje igrati v prvenstvu. Zdaj smo končno kompletni, treniramo skupaj. Zdaj nam je padel velik kamen s srca in zdaj se lahko v miru posvetimo prvenstvu. Cilj Krke je vsako leto naslov prvaka," je zaključil kapetan Novomeščanov.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.