Žalosten, razočaran in zelo zaskrbljen

Foto: Epa jorge lorenzo
Petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo tudi po štirih dirkah od prestopa k Hondi ostaja brez uvrstitve med najboljšo deseterico.
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo ima za seboj še en  slab konec tedna v karavani motoGP. Na dirki za VN Španije je 32-letni novinec pri Hondi dosegel skromno 12. mesto in ima v skupnem seštevku že 59 točk zaostanka za moštvenim kolegom in vodilnim dirkačem prvenstva Marcom Márquezom.

Dirkališče v Jerezu sodi med Lorenzove najlubšje, s vnovičnim razočaranjem v Andaluziji pa so se razblinile sanje o vrnitvi na pota stare slave.

Španec se je nadejal prvega odmevnega rezultata po prestopu, a je zelo hitro postalo očitno, da ni konkurenčen najboljšim. V kvalifikacijah je dosegel šele 11. čas, nato v uvodu dirke padel celo na 15. mesto, v nadaljevanju pa pridobil tri z odstopi Jacka Millerja, Fabia Quartarara in Joana Mira.

V Lorenzovi glavi se po kopici neuspehov počasi že prižigajo alarmi. "Ne morem biti zadovoljen z dirko. Nimam razlogov za veselje. Logično je, da sem žalosten, razočaran in zaskrbljen, vendar se ne mislim predati. Čakajo nas pomembna testiranja z namenom doseganja višje hitrosti. Prestajam težko obdobje, a moram ostati pozitiven," je povedal.

Foto: Epa jorge lorenzo

"Če bi začel iz prve vrste, bi morda na začetu lahko vozil hitreje. A roko na srce, tudi kot sem se znašel sam na 13. ali 14. mestu, nisem imel nobenega tempa. Nisem se počutil dobro. Bil sem počasen. Preprosto nisem konkurenčen. Imam vse razloge za nezadovoljstvo. Ne maram takšnih dirk. Ne maram tega položaja in situacije, v kateri sem se znašel. Toda jaz sem prvak in prvaki se borijo, da najdejo rešitev."

"Težave imam pri uvozu v ovinek. Preveč teže se prenaša na sprednji del motocikla in zmanjkuje mi moči v rokah. Poiskati moramo rešitev. Prepričan sem, da je povezano z zaviranjem motorja ali šasijo. Nekaj smo spregledali. Pri uvozu v ovinek nimam tistega varnega občutka, zato izgubljam preveč časa. Dokler se to ne bo uredilo, bom mnogo počasnejši."

Foto: Epa jorge lorenzo Lorenzo se še ni povsem privadil na novo delovno okolje, njegove priprave pa je v začetku leta zmotila še poškodba zapestja, zaradi katere je moral januarja spet na kirurško mizo. Pred tem je že leta 2018 prestal dve operaciji.

"Seveda lahko napreduje v vožnjji, a kar zadeva motocikel, potrebujem nekaj več, upoštevajoč moj stil vožnje in ergonomijo. Ne smem izgubljati toliko energije pri zaviranju. Zapestje se iz dneva dan izboljšuje, a napredek je počasen. Bolečine ne čutim, vendar ne morem toliko trenirati v telovadnici, kar vpliva na mojo fizično pripravljenost," je povedal dirkač Honde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.