Zamaskirani huligani napadli igralce in osebje

Foto: Epa sporting
Huligani so vdrli v trening center portugalske ekipe.
Oglej si celoten članek

Skupina okrog petdesetih zamaskiranih navijačev Sportinga je zaradi slabega zaključka sezone napadla trening kamp svoje lastne ekipe, poročajo portugalski mediji.

Huligani so z vrvmi in pasovi obračunali z nogometaš in osebjem lizbonske ekipe, pri tem je Nizozemec Bas Dost utrpel poškodbe glave, je potrdil Sporting.

Huligani so napadli objekt s slačilnico, v kateri je imel trener Jorge Jesus s pomočniki sestanek z igralci, lažje poškodovana sta bila pomočnika trenerja Mario Monteiro in Raul Jose.

Najhuje jo je skupil 28-letni Dost, ki je pred tem dve sezoni igral v nemški bundesligi za Wolfsburg, in so mu morali oskrbeti krvaveče rane na glavi.

Klub je ostro obsodil napad na kamp v Alcocheteju, ki je okrog 20 kilometrov južno od Lizbone. Zapisali so "To ni Sporting, Sporting tega ne more gledati" in "To niso navijači, to so huligani; 50 ni 3,5 milijona." Napad je obsodila tudi portugalska nogometna zveza.

Ekipa se pripravlja na nedeljski finalni obračun v portugalskem pokalu z Avesom. Sporting je prvenstvo končal na tretjem mestu in po porazu z 1:2 v zadnjem krogu proti Funchalu tako v naslednji sezoni ne bo nastopal niti v kvalifikacijah evropske lige prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.