Žan Košir do kolajne

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski deskar na snegu Žan Košir je prišel do prve kolajne na svetovnih prvenstvih.
Oglej si celoten članek

Žan Košir je na svetovnem prvenstvu osvojil srebro v veleslalomu. V finalu se je pomeril z Rusom Aleksejem Soboljevom. Slovenski šampion je na progi storil manjšo napako, do ciljne črte pa ni uspel dohiteti ruskega tekmovalca.

Slovenskemu deskanju je Košir zagotovil že 11. medaljo, obenem pa je poskrbel, da je prvenstvo v Kreischbergu bržkone najuspešnejše v zgodovini slovenskega deskanja, saj so trije slovenski tekmovalci letos na avstrijskem Štajerskem stopili na zmagovalni oder. V četrtek je bil Rok Marguč bronast v paralelnem slalomu, že pred njim pa je Tim Kevin Ravnjak konec prejšnjega tedna osvojil bronasto medaljo v snežnem kanalu

Deskar iz Tržiča, ki ga je tokrat ob progi spremljalo kar nekaj najzvestejših navijačev, je bil v osmini finala boljši od Italijana Aarona Marcha, nato pa sta mu premoč morala priznati tudi Kanadčan Jasey Jay Anderson in v polfinalu še Rus Valerij Kolegov

"Jaz na ta druga mesta gledam drugače. Vsi drugi se na vrhu menjajo, jaz pa ostajam na visokih mestih. Sem konstanten in zaradi tega moram biti zadovoljen in ponosen. Današnje predstave niso bile najboljše, toda očitno so zadostovale za medaljo. Bil sem tudi blizu zmage, najbrž bi si jo tudi zaslužil, a so me v zadnjem dvoboju pokopale napake. Bom pa toliko bolj jezen na naslednji tekmi svetovnega pokala na Rogli. Postopoma lezem višje, nekaj pa si moram tudi pustiti za naslednja leta, saj nameravam še nekaj časa tekmovati," je po novem uspehu dejal Košir.

Iz vožnje v vožnjo bolj razpoložen

"Po včerajšnjem slalomu sem hitro zapustil ciljno areno in odšel v sobo. Prižgal sem televizijo, gledal biatlon in navijal za Jakova Faka. Njegov in tudi uspeh Roka Marguča sta mi dala dodaten motiv in zagon, uspehi slovenskega športa mi vedno dajo spodbudo, vedno se jih veselim. Ko pa sem danes videl, da so naši navijači povsem zasedli ciljni prostor, sem se takoj začel bolje počutiti. In nato se mi je razpoloženje iz vožnje v vožnjo izboljševalo. Na začetku sem čutil nekaj jeze po včerajšnjem nastopu, nato sem začutil olajšanje, ko mi je dobro šlo že v kvalifikacijah in ko sem videl, da sem v stiku, potem je šlo vse samo na bolje. Veliko zaslug za to ima tudi moja ekipa," je občutke opisal Košir.

Marguč: Malo sem razočaran

V kvalifikacijah je sicer dosegel tretji čas, Marguč, junak slalomske preizkušnje, pa petega. Nekaj sreče je imel tudi Rok Flander, ki se je s 16. časom za las uvrstil v izločilne boje, kar pa ni uspelo Timu Mastnaku in Glorii Kotnik. Marguč je kasneje izpadel v osmini finala, Flander pa v četrtfinalu.

"Malo sem razočaran. Po kvalifikacijah so spremenili modro progo progo, tako da je bila hitrejša kot v kvalifikacijah, sam sem izbral rdečo. Če že imamo enojni sistem, bi se ga morali držati. Pa tudi moje počutje ni bilo stoodstotno, utrujenost od včeraj se mi je poznala, z vsako vožnjo mi je padala zbranost. Je, kar je, eno kolajno imam, domov odhajam zadovoljen," pa je povedal Marguč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.