Žana Jereb: po pol leta treninga že na OI

Foto: Nebojša Tejić/STA
Foto: Nebojša Tejić/STA
Maratonka Žana Jereb, 28-letna bivša košarkarica iz Žirov, se odpravlja na svoje prve olimpijske igre. In to po zgolj dobrega pol leta resnega treniranja. "To je naš način življenja, lahko da imam šport malo tudi že v genih," pravi.
Oglej si celoten članek

"Zelo velik cilj sem dosegla že s tem, ko sem se uvrstila na olimpijske igre, glede na to, da maraton resno treniram šele pol leta. V London odhajam po osebni rekord (njen zdajšnji je 2:39,44, op. a.). Če bom to dosegla, bo tudi uvrstitev dobra," je za zurnal24.si napovedala Žana Jereb, verjetno ena najzanimivejših osebnosti v slovenski olimpijski reprezentanci.

Bila je košarkarska reprezentantka

Dekle iz Žirov, ki je normo izpolnilo aprila v Utrechtu, je namreč nekdanja košarkarska reprezentantka, za člansko izbrano vrsto je nastopila na 35 tekmah, prvič 23. novembra 2002 v kvalifikacijah za EP 2003, sicer pa je nastopala za Ilirijo in Celje. Aktivno kariero je sklenila pred štirimi leti.

Njen terner je prekaljeni maratonec Roman Kejžar, s katerim je izredno zadovoljna: "Malo je športnikov, ki bi jim skok na olimpijske igre uspel v tako kratkem času. Tudi zato sem bila še posebej presnečena, ker nekateri to načrtujejo štiri leta ali pa še več. Za cilj sem si zadala, da se uvrstim na OI 2016, a je šlo res vse po načrtu, poškodb ni bilo, z Romanom Kejžarjem sva se res odlično ujela."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.