Zaostajali 0:3, zdaj izsilili sedmo tekmo

Foto: Žurnal24 Novinec Ben Smith v 16. minuti podaljška, ko je zadel za zmago s 4:3. (Foto: Reu
Branilci naslova Stanleyjevega pokala, Chicago Blackhawks, lovorike ne bodo predali kar tako. Serijo prvega kola končnice proti Vancouver Canucksom so izgubljali z 0:3, zdaj pa izsilili odločilno sedmo tekmo.
Oglej si celoten članek

Nashville Predators so še četrtič presenetili Anahaim Ducks in se prvič v zgodovini franšize uvrstili v drugo kolo končnice. Lanski finalisti Philadelphia Flyers so v podaljšku šeste tekme premagali Buffalo Sabres in izid v zmagah izenačili na 3:3. To pa je uspelo tudi branilcem naslova Stanleyjevega pokala Chicago Blackhawksom. Na šesti tekmi so Vancouver Canucks premagali v podaljšku s 4:3. Dosežek prvakov je nekaj neverjetnega, saj so zaostajali že z 0:3 v zmagah, bili osmi v rednem delu, Canucks pa prvi favorit za naslov prvaka.

Gol za zmago Chicaga je dal v 16. minuti podaljška novinec Ben Smith. "Zdaj se lahko v Vancouvru zgodi vse. Vsake toliko časa zajamem sapo, da ugotovim, če to slučajno niso sanje," je dejal nenadejani junak prvakov, ki je oktobra prvič zaigral v NHL. Vancouver je postal sedma ekipa v zgodovini, ki je vodila s 3:0, a bo morala odigrati sedmo tekmo. Četrto zmago pa so izpustili na srečanju, kjer so igrali svoj najboljši hokej v tej končnici, kot je dejal trener Alain Vigneault. V zgodovini lige NHL se je le trikrat zgodilo, da bi serijo dobila ekipa, ki je zaostajala z 0:3. V ligi NBA se denimo to še nikoli ni zgodilo.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Buffalo Sabres : Philadelphia Fylers 4:5 (v podaljšku) /3:3/
Vanek dva, Niedermayer, Gerbe; Briere dva ,Van Riemsdyk, Hartnell, Leino

Pittsburgh Penguins – Tampa bay Lighning /3:2/
Boston Bruins – Montreal Canadiens /3:2/
WASHINGTON CAPITALS – New York Rangers /4:1/

Zahod

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:3 (v podaljšku) /3:3/
Bickell, Bolland, Frolik, Smith; Sedin, Burrows, Bieksa

NASHVILLE PREDATORS : Anaheim Ducks 4:2 /4:2/
Spaling dva, Sullivan, Legwand; Selanne, Blake

San Jose Sharks – Los Angeles Kings /3:2/
Phoenix Coyotes – DETROIT RED WINGS /0:4/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.