Zapestnica na roko Samu Barnhartu

Foto: Žurnal24 Sam Barnhart nasmejan ob kupu žetonov in denarju za prvo mesto. (Foto: Pokernews
Sam Barnhart je z zmago na zadnjem turnirju World Series of Poker Circuit (WSOP-C) za sezono 2010/01 osvojil prvo letošnjo WSOP zapestnico in 300.000 ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

Od začetnega polja 100 igralcev jih je za finalno mizo ostalo devet. Vodilni v žetonih je bil Jonathan Poche, La Sengphet pa je bila druga.

V prvi pomembni igri večera je James Anderson pri slepih stavah z buttona višal na 11.500, Matthew Lawrence pa je za njim zarinil all-in za približno 70.000 žetonov. Anderson je stavo hitro klical. Lawrence se je moral potem, ko so padle skupne karte zadovoljiti z devetim mestom in 30.000 dolarjev.

S to igro se je začela serija hitrih izločitev. Na osmem mestu za 35.000 dolarjev je kmalu zatem izpadel Adam Hui, ki je izgubil z dvema paroma proti setu asov v rokah Jonathana Pochea. Na sedmem mestu je sledil Drazen Ilich.

Tudi Moore ni zdržal veliko dlje, kmalu zatem je bil all-in v rokah Andersona. Mooreu ni uspelo ujeti pravih kart, in odšel je s 55.000 dolarji tolažilne nagrade za šesto mesto.

Po nekaj zgodnjih izločitvah je vajeti v roke vzela Senghpet, ki je z veliko količino žetonov kontrolirala dogajanje pri mizi. Njen pohod pa je nenadoma ustavil Barnhart, ki je pri slepih stavah 5.000-10.000, ante 1.000, s položaja UTG višal na 40.000. Sengphet je ponovno višala s položaja BB, nakar je Barnhart naznanil all-in, ki ga je Senghpet hitro klicala. Barnhart je pokazal dva jacka, Senghpet pa as in kralja v barvi. Skupne karte so prinesle novega vodilnega v žetonih, saj se je Barnhart podvojil s 314.000 na 638.000 žetonov.

Barnhart je nato svoje žetone dobro uporabil, in domov poslal Pochea na petem mestu (75.000 dolarjev). Na četrtem mestu za 100.000 dolarjev je končala edina predstavnica nežnejšega spola, ki jo je izločil regionalni prvak WSOP Circuit Midwest, Anderson. Na tretjem mestu za 135.000 dolarjev je izpadel Josh Evans, in tako sta ostala le še Anderson in Barnhart.

Ob začetku igre heads-up sta si bila nasprotnika približno enaka v žetonih. Zatem je šlo nekoliko bolje Barnhartu, ki si je pred zadnjo igro turnirja uspel nabrati solidno vodstvo v žetonih. Igralca sta v zadnji igri vse žetone spravila v igro pred flopom, Barnhart je imel kralja v piku in damo v križu, Anderson pa as desetko v kari.

Na flopu so po vrsti padli križev kralj, srčev jack in karina sedmica, ki je podaril vodstvo Barnhartu, vendar Anderson ni bil brez možnosti, še vedno je lahko zadel kraljico ali asa. Na Turn se je odprla križeva šestica na riverju pa srčeva sedmica, ki pa mu nista pomagali in turnir je končal na 2. mestu za 200.000 dolarjev. Barnhart je postal lastnik prve letošnje WSOP zapestnice in 300.000 doalarjev denarne nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.