Zapustil angleške prvake za rekordni znesek

Foto: Profimedia
Nathan Ake se je za visok znesek preselil k Bournemouthu.
Oglej si celoten članek

Nizozemski nogometni reprezentant Nathan Ake je postal najdražja okrepitev v zgodovini angleškega prvoligaša Bournemoutha, saj je klub zanj prvaku Chelseaju odštel 20 milijonov funtov. Dvaindvajsetletni branilec je tretja okrepitev Bournemoutha to poletje.

Ake, ki je dosegel zmagoviti gol Bournemoutha za zmago nad Liverpoolom s 4:3, preden se je januarja vrnil s posoje k Chelseaju, je dejal, da bo lahko v novi sredini bolj napredoval kot igralec. Ake je tretja letošnja okrepitev za Češnje po angleškem napadalcu Jermainu Defoeju, ki je prišel iz Sunderlanda, in bosansko-hercegovskem vratarju Asmirju Begoviću, ki je prišel iz Chelseaja.

Rekordni znesek tudi pri Huddersfieldu

Premierligaški debitant Huddersfield Town pa bo Manchester Cityju za Aarona Mooya izplačal 10 milijonov funtov. Huddersfield pa je bil tako zadovoljen z Mooyem, ki pri njih igral kot posojen igralec, da so se odločili, da bodo Cityju izplačali odškodnino ter si za stalno zagotovili Avstralčeve usluge. Šestindvajsetletnik, ki je v minuli sezoni zabil štiri gole, je bil eden ključnih igralcev, ki so Huddersfieldu pomagali pri preboju v elitno druščino v premier league.

West Ham United je objavil, da so z 29-letnim italijanskim reprezentantom Angelom Ogbonno podpisali novo petletno pogodbo. Ogbonna je sicer izpustil večino spomladanskega dela minule sezone zaradi operacije kolena.

Leeds, ki igra v drugi angleški ligi championshipu, je potrdil, da so z nemškim Werderjem iz Bremna sklenili dogovor o prestopu vratarja Felixa Wiedwalda.

Slovenca z novim soigralcem

Slovenska nogometna reprezentanta Boštjan Cesar in Valter Birsa sta dobila novega soigralca. V Chievo iz Verone se bo iz Bayerna Münchna z enoletno pogodbo preselil Gianluca Gaudino. Dvajsetletni igralec sredine igrišča, ki prihaja iz mladinske šole Bayerna, je zadnjih 18 mesecev igral kot posojen igralec za švicarskega prvoligaša St. Gallen.

Gaudino je za Bayern sicer zaigral že leta 2014, vendar se članu mladinskih nemških reprezentanc ni uspelo dalj časa obdržati v prvi ekipi. "Gianluci želimo vse dobro in uspešne igre v Italiji, domovini njegovega očeta Maurizia," je dejal predsednik Bayerna Karl Heinz Rummenigge.

Roma brez dveh

Italijanski prvoligaš Roma je v enem dnevu ostala brez dveh igralcev; za Seydoujem Doumbio, reprezentantom Slonokoščene obale, ne bodo posebej žalovali, saj so ga za eno leto posodili Sportingu iz Lizbone, kar je že četrti klub, v katerem bo posojen 29-letni napadalec. Nizozemec Rick Karsdorp pa bo moral dva dni po podpisu pogodbe na operacijo.

Dvaindvajsetletni desni bočni branilec Karsdorp, ki je doslej igral za Feyenoord, je v sredo podpisal petletno pogodbo. Rimljane je stal približno 16 milijonov evrov, najprej pa je opravil podrobne zdravniške preglede, kjer so ugotovili, da ima lažje bolečine v desnem kolenu.

Zdravnik Rome Riccardo Vescovo je pojasnil, da bo šel v ponedeljke na operacijo, kjer mu bodo odstranili okruške, ter da ne gre za kaj alarmantnega, saj "je koleno povsem normalno, vezi pa cele".

Doumbia je z Romo sklenil pogodbo januarja 2015, ko je za 14,4 milijona evrov prišel iz moskovske ekipe CSKA, kjer se je v petih sezonah izkazal z 61 goli na 95 tekmah. V ekipi iz večnega mesta se ni znašel in Roma ga je po vsega 13 tekmah in dveh zadetkih avgusta 2015 posodila prav ekipi CSKA.

Leta 2016 se je kot posojen igralec preselil v Newcastle United in tam odigral le tri dvoboje, v minuli sezoni pa je bil znova zelo uspešen in je na 25 tekmah dosegel dvajset zadetkov na poti do švicarskega naslova. Basel se kljub temu za odkup pogodbe ni določil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.