Zapustilo nas je eno največjih imen v zgodovini smučanja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je Josef Fischer, inovator smučarske industrije.
Oglej si celoten članek

V enaindevetdesetem letu starosti je umrl Josef Fischer, inovator smučarske industrije. Podjetje Fischer, ki ga je leta 1924 ustanovil njegov oče Josef Fischer, je po drugi svetovni vojni znova postavil na noge in postal eden izmed najbolj pomembnih proizvajalcev smučarske opreme, prav tako pa tudi hokejske, predvsem palic za ta šport.

Foto: Twitter Josef Fischer

Z inovacijami in številnimi novimi zamislimi je Pepi Fischer, kot so ga klicali prijatelji, vodil podjetje, ki je še vedno v družinski lasti. V zadnjih letih se je umaknil iz javnega življenja in dela, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Upokojenska leta je preživljal v miru ob jezeru Attersee.

Od legende zimskih športov se je čustveno poslovil velikan alpskega smučanja Ken Read, ki je na svojem Twitter profilu zapisal: "Slovo dobrega prijatelja in legende. Počivaj v miru Pepi, hvala ti za vso strast, ki si jo namenil zimskim športom!"

Menjava Prevc ne bo več skakal na slovenskih smučeh

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:54 28. Avgust 2020.

    Za tega nisem slišal,za Boby Fischerja pa sem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.