Zaradi denarja ne smejo v Evropo

Foto: Žurnal24 Nogometaši Portsmoutha so imeli letos malo razlogov za veselje. (Foto: Reuters)
Angleški nogometni klub Portsmouth, ki v naslednji sezoni ne bo več igral v Premier ligi, je angleško nogometno zvezo (FA) zaprosil za umik prepovedi nastopov v evropskih pokalih.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni klub Portsmouth, ki v naslednji sezoni ne bo več igral v Premier ligi, je angleško nogometno zvezo (FA) zaprosil za umik prepovedi nastopov v evropskih pokalih. Takšen ukrep je FA izrekla zaradi finančne nediscipline kluba, ta pa se je zdaj uvrstil v finale pokala in s tem teoretično tudi v evropsko ligo za sezono 2010/11.

Portsmouth, ki je s 14 točkami trdno na zadnjem mestu angleške prve lige, ima že dolgo finančne težave. Prav zaradi teh FA klubu prejšnji mesec ni izdala licence za evropska tekmovanja, ker Portsmouth ni mogel predstaviti svojega finančnega stanja.

Klub je februarja objavil stečaj, FA pa mu je nato odvzela še devet točk. Zasedba iz južne Anglije je zadnje teoretične možnosti za obstanek med prvoligaši izgubila konec tedna.

Zdaj pa se je Portsmouth uvrstil v finale pokala FA, potem ko je v nedeljskem polfinalu presenetljivo z 2:0 po podaljšku premagal Tottenham. Ker bo njegov tekmec v finalu na Wembleyju 15. maja londonski Chelsea, ki že ima zagotovljeno mesto v Ligi prvakov, se je bodoči drugoligaš pravzaprav že uvrstil v drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje – a zanj nima licence.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.