Zaradi gola bivši ekipi ostal brez vode in elektrike

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Tadžikistanski nogometaš Ahtam Hamrokulov je za pet dni ostal brez ogrevanja, elektrike in vode, potem ko je storil "smrtni greh" – zabil gol proti ekipi iz domačega mesta.
Oglej si celoten članek

Ahtam Hamrokulov je zabil dva gola za Regar-TadAZ, ki je v polfinalu tadžikistanskega pokala premagal Vakš. Vakš prihaja iz nogometaševega rojstnega mesta Kurgontepa, kjer na svojo žalost Hamrokulov še vedno živi. Po desetih letih je zapustil svoj lokalni klub in se pred dvema letoma pridružil rivalom iz sosednjega mesta.

Hamrokulov se je po tekmi z nekdanjimi delodajalci vrnil domov, kjer sta ga prestregla dva moža, bojda predstavnika županove pisarne. Trdila sta, da napadalec ni plačal položnic in da mestu dolguje več kot 600 dolarjev.

Nič osebnega

"Vedno plačujem svoje položnice, 100 %, imam vsa potrdila," je za radio Free Europe/Radio Liberty dejal nogometaš. "Rekel sem jima, naj vzameta svoje položnice in odideta."

Mestna odposlanca sta ob odhajanju prekinila električno in vodovodno povezavo do Hamrokulove hiše, vzela pa sta mu tudi števce. Mirzo Ašurov, vodja oddelka za vodovod in kanalizacijo v mestu, je za britanski dnevnik The Guardian potrdil, da se je omenjeni dogodek zares zgodil, a dodal, da "ne ve kdo Hamrokulov je, niti za katero ekipo igra". Dodal je še, da ne gre za nič osebnega.

"So ljudje, ki ne plačujejo računov, a jih le opozorimo," je dodal Ašurov. Hamrokulovu so elektriko in vodo medtem že priklopili nazaj, a šele po tem, ko se je pritožil pri predsedniku Tadžikistanske nogometne zveze Rustamu Emomaliju. Zanimivo – Regard-TadAZ je še pred povratkom vode in elektrike v Hamrokulovo hišo izgubil finale pokala proti Istiklolu.

Gre seveda zgolj za naključje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.