Zaradi kokaina končal kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski kolesar Luca Paolini bo bržkone prisiljen končati profesionalno tekmovalno pot.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza je 39-letnemu kolesarju Luci Paoliniju izrekla osemnajstmesečno prepoved udeležbe na mednarodnih dirkah zaradi uporabe prepovedanega mamila kokaina. Paolinija so ujeli med lansko dirko po Franciji, ki jo je bil prisiljen predčasno končati.

Takrat kolesar ruske Katjuše je med dirko po Franciji padel na dopinškem testu, vzorec urina, ki so mu ga odvzeli 7. julija, je pokazal, da je bil pozitiven na kokain. Gre sicer za tako imenovano rekreativno drogo. Mednarodna kolesarska zveza je zmagovalca lanske dirke Gent-Wevelgem nemudoma izključila s Toura ter mu nato še izrekla prepoved tekmovanj zaradi, kot je zapisala "namerne kršitve proti-dopinških pravil".

Paolini je sicer kasneje razkril, da je bil odvisen od uspavalnih tablet in kokaina, ki ga je začel jemati leta 2004, ko je umrl njegov brat. Poklicno pot je začel leta 2000, med njegovimi večjimi uspehi gre šteti etapni zmagi na dirki po Španiji leta 2006 in dirki po Italiji leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.