Zaradi snega "obvoz" na sobotni etapi Gira

Foto: EPA
Foto: EPA
Vreme letos precej nagaja kolesarjem na italijanski pentlji. Prireditelji so morali zaradi novih nevšečnosti na današnji 14. etapi iz trase črtati vzpon na Sestriere, saj v tamkajšnjih hribih sneži. Na 2035 metrov visokem cilju v Alpah je namreč zapadlo že pet centimetrov snega.
Oglej si celoten članek

Z ustreznimi obvozi so prireditelji današnjo 168 kilometrov dolgo preizkušnjo podaljšali na 181 kilometrov. Cilj je ostal v Bardonecchii.

V nevarnosti je tudi 15. etapa. Najvišja točka letošnjega Gira, prelaz Galibier v Franciji, trenutno ni prevozna. Predvideni cilj nedeljske preizkušnje je na 2642 metrih nadmorske višine. Kot je sporočila tekmovalna žirija, prireditelji iščejo alternativne različice nedeljske trase.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.